Преди Мелинда Гейтс да реши да сложи край на 27-годишния си брак в началото на май тази година, съпругът ѝ беше известен основно като иноватор, милиардер и филантроп. А днес по случай неговия 66-и рожден ден ще ви споделим тайната страна на Бил Гейтс.

В определени среди обаче се говори, че Бил Гейтс всъщност дълги години е имал съмнително поведение на работното си място, а тези слухове придобиха нова сила след новината за развода му.

Оказва се, че през 2006 г. Гейтс поканил на среща една от служителките си, след като я наблюдавал да изнася презентация.

“Ако това те кара да се чувстваш неудобно, преструвай се, че никога не се е случило” - казва Гейтс в имейл до своята служителка.

Няколко години по-късно Бил Гейтс кани друга своя служителка на среща, този път тя обаче работи за фондацията Бил и Мелинда Гейтс.

Милиардерът и неговата подчинена били на работно пътуване в Ню Йорк. По данни на медиите двете жени не са били засегнати в работно отношение от факта, че са отказали да излязат със своя шеф.

Мелинда Гейтс била доста разочарована и от начина, по който съпругът ѝ подходил към обвиненията в секусално насилие, отправени към един от неговите най-приближени хора - финасиста Майкъл Ларсън. Ларсън отговаря за управлението на несметното богатство на Бил Гейтс.

През 2017 г. до двамата съпрузи достигнало оплакване, че Ларсън тормози служителка на магазин за колела, част от който бил собственост на Бил и Мелинда. Жената подписала споразумение за конфиденциалност и получила сума пари, за да не разгласява детайли от случилото се. Мелинда обаче не била доволна от начина, по който случаят бил потулен и помолила за независимо разследване. Въпреки това Ларсън все още заема висок пост в една от структурите на империята Гейтс.

Според запознати Мелинда решила да сложи край на брака си, след като през 2019-а в медиите се появиха твърдения за връзки между Бил Гейтс и покойния финансист Джефри Епстейн, който бе обвинен в детската проституция, трафик на малолетни с цел сексуална експлоатация и различни други сексуални посегателства.

Приятелството между Бил и Джефри започва през 2011-а, три години след като Епстейн вече е бил обвинен в склоняване към проституция на малолетни. Въпреки това Гейтс продължил да прекарва част от свободното си време в компанията на финансиста, нещо, което Мелинда дълбоко не одобрявала. Тя дори наела бракоразводен адвокат същия месец, в който подробности от отношенията между двамата излязоха на бял свят през 2019-а.

Бил и Мелинда Гейтс се срещат в началото на 90-те години, когато вече той е милиардер. Гейтс основава Майкрософт през 1975 г., а през 1987 г. се превръща в най-младия милиардер в света. Бъдещите съпрузи всъщност се срещат именно в Майкрософт, където Мелинда също работи.

“Изключително разочароващо е, че се разпространяват толкова много лъжи относно причините за развода на Бил Гейтс.” - бе коментарът от прес офиса на милиардера.