Автор
Woman.bg

Слънчево затъмнение вещае ново начало за Лъв, Телец, Скорпион и Водолей

Остават броени часове до поредното интригуващо астрономическо събитие това лято – Слънчевото затъмнение. Знаете ли, че Слънчевите затъмнения се случват винаги по време на Новолуние?

За съжаление обаче затъмнението ще е видимо само в Канада, Гренландия, скандинавските държави и Североизточна Русия.

Но пък всички ние, независимо къде се намираме, ще усетим астрологичното влияние на случващото се.

Слънчевото затъмнение ще се състои под знака на Лъва и ще започне в 12:57 часа на 11 август. Най-засегнати от явлението ще бъдат представителите на зодиите Лъв, Телец, Скорпион и Водолей. Както и тези с асцендент или лични планети в тези знаци.

Като цяло предстоящото Слънчево затъмнение е първото за годината със силно положителна енергия и неговото влияние ще се усеща в рамките на още цели две седмици.

Събитието благоприятства приключването на дела в сферата на професионалния и личния живот. Сега е идеалното време за затварянето на стари страници в живота и отварянето на нови.

Тъй като явлението се случва в периода на ретрограден Меркурий ще усетим и влиянието на обратния ход на планетата. Това означава, че е възможно в живота ни да се върнат хора от миналото, с които имаме неразрешени проблеми или неизказани помежду ни думи. Те отново се задават на хоризонта, защото сега е най-удачното време да изясним взаимоотношенията си с тях.

Сега е времето и да се отървем от всичко, което тежи върху нас в личностен план и пречи на развитието ни.
Подходящо време за отказване от вредни навици, мисли и хора, стопиращи духовното, професионалното и емоционалното ни израстване. Сега е време за вътрешно съзерцаване и наблюдение. За равносметка и поставяне на цели.

Лъвът е царят на животните, той е зодиакален знак, характеризиращ се със сила на духа, увереност, себелюбие и целенасоченост. Затова и Слънчевото затъмнение в този знак ще спомогне за натрупването на необходимата вяра в собствените ни възможности.

А ако комбинираме енергията на затъмнението, изграждаща у нас увереност в собствените възможности, със самонаблюдение, търсене на личностни таланти и възможности, може успешно да отворим нова страница от живота си.