Картофи, запечени до златисто, които ухаят страхотно и направо се топят в устата... Не звучи ли просто перфектно? Като достоен обяд за едно #ВкусноЛято!

Време за приготвяне: 40 минути
Необходими продукти за 4 порции:

800 г картофи
1/2 ч. л. сминдух
50 г краве масло
сол и пипер меланж на вкус

за соса:
300 г цедено кисело мляко
1 лимон
4 стръка пресен джоджен
1 стрък пресен лук
1 скилидка чесън
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1. Картофите се варят на пара, докато омекнат.
2. Слагат се в тава върху хартия за печене, намачкват се леко с вилица и се овкусяват със сминдуха, сол и пипер меланж на вкус.
3. Поливат се с разтопеното масло и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, докато станат златисти и хрупкави – около 15 минути.
4. Киселото мляко се разбърква с малко сол. Прибавят се настърганата лимонова кора, накълцаните джоджен и лук, смачканият чесън и около 2 с. л. лимонов сок.
Картофите се сервират със соса.

*Ако искате да опитате още нещо вкусно, предлагаме ви тази рецепта:

Хрупкави хлебчета и крекери с розмарин