В разгара на летните месеци ви предлагаме една ледена наслада с вкус на сливи и вино, за едно #ВкусноЛято.
Време за приготвяне: 1 час (и време за замразяване)
Необходими продукти за 8 порции:
1 кг сливи (червени или сини)
200 г захар Сладея
200 мл вино „Мадейра“
2 с. л. мед
1 шушулка ванилия
Начин на приготвяне:
Сливите се разполовяват, почистват се от костилките и се слагат в тава.
Поливат се с меда и се пекат 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
От захарта, разполовената шушулка ванилия и виното се вари гъст сироп.
Сливите се пюрират и след това се прецеждат. Пюрето се смесва със сиропа в метална форма и се разбърква добре.
Прибира се във фризер за няколко часа, като на всеки 40 минути се разбърква, за да не се образуват големи кристали.
Поднася се в чаши.
Съвет:
Може да приготвите сорбето и в машина за сладолед.
(в материала има продуктово позициониране)