В разгара на летните месеци ви предлагаме една ледена наслада с вкус на сливи и вино, за едно #ВкусноЛято.

Време за приготвяне: 1 час (и време за замразяване)

Необходими продукти за 8 порции:

1 кг сливи (червени или сини)
200 г захар Сладея
200 мл вино „Мадейра“
2 с. л. мед
1 шушулка ванилия

Начин на приготвяне:

Сливите се разполовяват, почистват се от костилките и се слагат в тава.

Поливат се с меда и се пекат 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

От захарта, разполовената шушулка ванилия и виното се вари гъст сироп.

Сливите се пюрират и след това се прецеждат. Пюрето се смесва със сиропа в метална форма и се разбърква добре.

Прибира се във фризер за няколко часа, като на всеки 40 минути се разбърква, за да не се образуват големи кристали.

Поднася се в чаши.

Съвет:

Може да приготвите сорбето и в машина за сладолед.

(в материала има продуктово позициониране)

(в материала има продуктово позициониране)