Време е за един вкусен и лесен за приготвяне обяд. Днес сме ви подготвили прекрасна рецепта за спагети, ястието, което почти никое дете не би отказало.

Прочети повече на: https://woman.bg/v-tursene-na-vkusnata-hrana/spageti-v-hrupkava-koshnichka.77627.html

Време е за един вкусен и лесен за приготвяне обяд. Днес сме ви подготвили прекрасна рецепта за спагети, ястието, което почти никой не би отказал.


Прочети повече на: https://woman.bg/v-tursene-na-vkusnata-hrana/spageti-v-hrupkava-koshnichka.77627.html

Време е за един вкусен и лесен за приготвяне обяд. Днес сме ви подготвили прекрасна рецепта за спагети, ястието, което почти никое дете не би отказало.

Прочети повече на: https://woman.bg/v-tursene-na-vkusnata-hrana/spageti-v-hrupkava-koshnichka.77627.html

Продукти за 2 порции:


300 гр зрял чедър Castello®
250
гр лингуини или фетучини
500 мл
пилешки бульон
200 мл
заквасена сметана
1 скилидка чесън
1 ч.л. черен пипер
див лук


Приготовление:

  • Загрейте фурната на 180 градуса.
  • За приготвянето на кошничката ще са ви необходими 200 gнастърган чедър Castello®. Пригответе си купичка, с която ще оформите кошничката. Поставете в средата на тиган половината количество чедър на средна температура. Чедърът ще започне да се топи, после ще започне да бълбука и след около 5 минути ще започне да става златист. Тогава изключете котлона и го оставете да се втвърди малко преди да използвате шпатула. След това го преместете върху обърнатата купичка и го оформете около нея. Оставете да се втвърди и после го махнете от купичкта и оставете да изстине добре. Повторете стъпките с останалото количество чедър.
  • Добавете в съд за фурна всички съставки за пастата, а именно: лингуините, пилешкия бульон, заквасената сметана, чесъна (нарязан на ситно) и 100 gнатрошен чедър Castello®. Покрийте съда с фолио и печете за около 25 минути на 180 градуса. След това махнете фолиото, разбъркайте много добре съставките и печете още 10 минути докато пастата е ал денте. Разбъркайте отново добре.
  • Сервирайте пастата в кошничките от чедъра. Поръсете с черен пипер на вкус и нарязан на ситно див лук.