Тези кюфтета ще ви изненадат, защото са без месо и с много апетитен доматен сос. Да започваме? За една вълшебна и #ВкуснаЕсен.

Време за приготвяне: 40 минути

Необходими продукти за 4 порции:

5 яйца
180 г кашкавал
1 връзка магданоз
150 г сухари
1/2 ч. л. чубрица
сол на вкус
олио за пържене

за доматения сос:

400 г пасирани домати (от консерва)
2 скилидки чесън
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват и към тях се прибавят смлените сухари, настърганият кашкавал, чубрицата и накълцаният магданоз. Посолява се и се разбърква.

От сместа с ръце се оформят кюфтета и се пържат в силно загрято олио, след което се отцеждат от излишната мазнина върху кухненска хартия.

Сосът се приготвя, като чесънът се наситнява и се запържва в олиото. Сипват се доматите и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Ако има нужда, се добавя малко захар и се готви около 15 минути на слаб огън.

Кюфтетата се поднасят със соса.

Съвет: Как да си направите домашни сухари
Винаги е добре, да ги имаме под ръка.

Време за приготвяне: 2 часа и 30 минути
Необходими продукти за 2 тави:


1 хляб „Добруджа“ (стар)

Начин на приготвяне:

Хлябът се нарязва на филии с дебелина от 1 см и всяка филия се реже на четири парчета.

Парчетата хляб се подреждат в тави, слагат се в загрята на 80 градуса фурна без вентилатор и се оставят да се сушат, докато станат златисти – около 2 часа и 30 минути.

Добре е фурната периодично да се отваря, за да излезе образувалата се пара, която допълнително може да овлажни сухарите.