Автор
Теодор Муховски

Съпругът ми имал афера с детегледачката ни, съкрушена съм

Чак сега разбрах защо съпругът ми винаги с удоволствие взимаше децата ни! Ето моята история:

Аз съм на 43 години, а съпругът ми е на 45. Женени сме от десет години и имаме две деца: на 7 и 5 години. Мислех си, че той е идеалният мъж за мен. Имаме щастлив брак, красив дом и семейство, както и добра работа. Съпругът ми върши поне половината от домашните задължения и винаги взима децата от детската градина.

Всичките ми приятели завиждат за нашия привидно съвършен брачен съюз. Но никой не знае, че преди 3 години го хванах да си пише с друга жена. Тогава той се закле, че никога повече няма да го направи.



След това, преди една година, исках да изненадам децата ни и реших да ги взема по-рано, без да ангажирам съпруга ми. Детегледачката им беше видимо разочарована, когато ме видя. На мен ми стана доста странна нейната реакция и още същата вечер попитах съпруга си дали има нещо между тях. Бях съкрушена, когато той ми призна, че двамата са имали връзка от една година.

В момента се чувствам толкова празна и не мога да повярвам, че той е постъпил така със семейството ни. Вече не изпитвам привързаност към него и не мога да бъда интимна. Въпреки това той продължава да полага много усилия с мен и децата ни, което ме кара да мисля, че трябва да преодолея това чувство.



Проблемът е, че не мога да говоря с него за това как се чувствам, защото ме е страх да не го разстроя или ядосам. Това е в съзнанието ми през цялото време.
Не съм го мислила, но ако си тръгна, ще разбия всичко, което е градено толкова перфектно в нашето семейство.
Допитах се до професионален съвет от психолога. Ето какво ми отговори той:

"Истината е, че никой не е съвършен и всички правим грешки. Всичко това е част от това да бъдем хора. Никоя връзка не е перфектна. Но може би съпругът ви е изпитвал натиск да отговаря на идеалния образ, който сте имали за него.



Той ви е разочаровал тежко, но е възможно да възстановите доверието си. Ако решите да му простите, ще трябва да сложите точка на случилото се и да продължите напред.

Няма оправдание за това, че ви е изневерил, но имате по-голям шанс да спасите връзката си, ако сте готови да споделите част от отговорността за състоянието, в което се намира. Трябва да поговорите и да му подчертаете дебело, че ако се отклони отново от правия път, ще прекратите връзката, но този път завинаги.

Бъдете смела и решителна и намерете време да изясните тези въпроси."



Четете още: Какво да направя: Хванах годеника ми да си пише с друга, а той ме обра