Автор
Пепа Попова - Пепита

Съветите за красота от кралицата на подиума Линда Еванджелиста

Един от най-разпознаваемите супермодели от 90-те години - Линда Еванджелиста, днес става на 56. В продължение на 14 години звездата носи титлата кралица на модния подиум и въпреки че вече не участва в модни ревюта, тя продължава да бъде изключително търсена: през 2014 г. участва в рекламна кампания за фондация Dolce & Gabbana, през 2015 г. стана лице на Moschino, а преди няколко години зае поста креативен директор на марката Erasa.

Линда знае как да бъде интересна (по време на кариерата си тя променя цвета на косата си над 20 пъти) и как да се грижи за себе си. Именно това бе причината да направим списък със съветите й за красота и доказани продукти, в които тя наистина вярва.

View post on Instagram
 


За Ботокса


Вярвам в Ботокса! И открито си принавам, че се инжектирам. Майка ми се ядоса, когато признах, че си слагам ботокс, това беше още в края на 90-те. Но искам да бъда честна. Много известни личности няма да ви кажат, че използват Botox. Дори казват, че не са на диета и не спортуват...

Просто трябва да имате мярка: фиксирана маска вместо лице изглежда ужасно. Комбинирам инжекциите с термично лечение, което стимулира производството на колаген. И, разбира се, понякога мисля за фейслифт. Супермодел не означава супермен. Ние също остаряваме.

За най-голямата грешка в грижата за себе си в младостта

В младостта си нанасях бебешко олио и използвах рефлектор, направен от картон и алуминиево фолио, за да потъмнявам по-бързо. Страшна глупост!
В зората на кариерата ми, когато за пръв път пристигнах в Ню Йорк, посещавах корейски салон за красота, където правиха евтино маникюр и педикюр, но изрязваха кожичката около ноктите безмилостно. Нямах идея, че така не бива.

View post on Instagram
 

За минимализма на красотата

Струва ми се, че използвам все по-малко грим. Участвах в няколко фотосесии и по време на една от тях казах: „Наистина ли ни трябват толкова много слоеве грим?“. За мен е достатъчно овлажнител с мъчнико тонално средство, малко пудра и маскиращ агент. Вярвам в това: по-малкото е по-добре. Обичам да виждам лицето на човек, а не някаква маска.
Козметичната ми чантичка е почти празна. В нея ще намерите палитра с няколко кафяви нюанса за очите и веждите. Нямам проблем да изляза от вкъщи без грим. Харесвам спиралата на Givenchy и малката удобна четка Diorshow New Look, Dior. Използвам малко руж, фон дьо тен Dolce & Gabbana, понякога и малко минерална пудра, това е всичко. Любимият ми молив за устни е този на Kevyn Aucoin за Ennui.

Основата Sheer Radiance Make Up Base, Dolce & Gabbana оглавява списъка ми с открития в областта на грима и красотата. Тя изпълва кожата със сияние и благодарение на SPF 30 защитава лицето от слънцето всеки ден, дори през зимата.

View post on Instagram
 

За диетите

Имам дете и няма да го насилвам да бъде веган. Когато някой донесе пица у дома, а това се случва веднъж седмично, си позволявам парче. Така че, като цяло, аз съм за всичко естествено, балансирано и натурално. Имам много зеленчуци в дневния си хранителен режим. Не съм голям почитател на плодовете, но мога да изям тонове зеленчуци, тонове зърно, лен, малко кокосово масло и авокадо.

View post on Instagram
 


Относно грижата за косата

Променяла съм цвета на косата си над 20 пъти! Много обичам модата, различните прически и грим, защото промяната е толкова забавна. Що се отнася до грижата за косата, се доверявам на Signature, Oribe шампоан и балсам. И от 11 години използвам крем за оформяне на коса Shea Hair Cream, Hamadi Organics.

Основни съвети за красота

Мисля, че най-важното е да нанасяте грим си на естествена светлина, до прозореца. Понякога на улицата можете да видите жени, чиито тонални средства са поставени някак неравномерно, на петна. Ако се гримирате на естествена светлина, тази грешка може да бъде избегната.

И също така е важно винаги да използвате слънцезащитен крем. Той наистина предотвратява увреждането на кожата. Вече 20 години ползвам SPF крем всеки ден поради мелазма. Вярно, опитвам се да избягвам плътните слънцезащитни продукти, които придават неприятен синкаво-бял нюанс.
Между другото, съхранявам всичките си продукти за красота в специален хладилник.

View post on Instagram
 

Грижа за кожата

Знам какво работи и кое не. От десетилетия купувам безброй лосиони за многоетапни козметични процедури. Разбрах, че съм пропиляла доста време и пари. Наскоро станах креативен директор на марката Erasa, която беше лансирана през май 2015 г. и сега мога да кажа, че концентратът Erasa XEP-30 Extreme Line за повдигане и подмладяване на кожата е това, което наистина работи. Това е алтернатива на Botox! Концентратът обещава не само изглаждане на фините бръчки, но и за справяне с мелазмата. Това е патологично състояние или дерматоза, характеризираща се с първична хиперпигментация на кожата. Повярвайте ми, знам какво е! Основният компонент на лекарството е патентованият невропептид, който имитира парализиращия ефект на отровата на австралийски охлюв.
Помня как в тийнейджърските ми години мама ми купи тристепенна система за грижа Clinique. Имах късмет с кожата си тогава: всичко, което трябваше да третирам с тази грижа бе най-много една пъпка на брадичката. Не мислех, че в бъдеще ще имам толкова много проблеми с кожата. Сега имам чувствителна кожа, мелазма, розоцея и екзема на ръцете.

View post on Instagram