Автор
Весела Георгиева

Свалиха Ути Бъчваров от самолета заради ПСР. У нас от днес затварят заведенията

Служителите на летището в Мадрид са свалили известния готвач Ути Бъчваров от борда на самолета за Монтевидео. А причината, разбира се, е свързана с пандемията от коронавирус.

Чиновниците стриктно спазили правилника и не го допуснали да продължи пътя си, защото трябвало да си направи нов ПСР тест. Полетът до столицата на Уругвай е в 23,55 ч, на 13-ия ден от имунизирането, а валидността се води точно от 14-ия ден.

View post on Instagram
 

Летищните власти оставили готвача без багаж в чакалнята в един часа през нощта. По процедура трябвало да си направи отново тест.

"Изкарах цяло денонощие на летището и малко по-късно ще летя над океана", казва Ути за "Телеграф". Пътешествието до Южна Америка е мечтана кулинарна дестинация за него. И е един от големите подаръци, които си прави, за да отбележи юбилея – 25 години на екран и над 5000 епизода на "Бързо, лесно, вкусно".

"Тръгвам на епично кулинарно пътешествие из Южна Америка, което ще ме потопи в дълбините на аржентинската кухня и легендарното местно вино. Тази година проектът "Вкусно" навършва 25 години в ефира", написа Ути в Инстаграм.

Планирал е да се наслади на всички деликатеси в Буенос Айрес, да опита най-големите аржентински стекове, докато отпива от легендарните вина на Аржентина, да види водопадите Игуасy.

View post on Instagram
 

Междувременно от днес са в сила нови мерки за София. От полунощ е въведен вечерен час за заведенията, игралните зали и дискотеките. Капацитетът им се ограничава до 50%, а влизането е само със зелен сертификат.