Автор
Пепа Попова - Пепита

Сватбените тенденции за сезон пролет-лято 2019

Дойде пролетта и сезонът на сватбените церемонии ще започне много скоро. Със своя великолепен зелен фон, перфектни температури и изобилие от красиви цветя не е трудно човек да си обясни, защо пролетта е един от най-популярните периоди за провеждане на сватби. Началото ѝ е точното време да помечтаем за мечтаната сватбена рокля и да разгледаме предложенията на големите в модата. Тази година изборът е голям: великолепни пищни рокли, елегантни силуетни модели, стилни минималистични визии, функционални трансформиращи се предложения, както и акценти като обемни пандели и ултра-дълги пелерини. Предлагаме ви да разгледате няколко ключови сватбени тенденции за сезон пролет-лято 2019 година.


Пищни

Класическата интерпретация на сватбената мода намери отражение в колекциите на Elie Saab и Marchesa. Обемните поли, съставени от десетки слоеве безтегловен тюл, цветна бродерия, дълъг шлейф и снежнобяла цветова гама са ключовите елементи за сезон пролет-лято 2019 година.

Силуетни модели

Булките, които предпочитат елегантната „рибена опашка”, могат да обърнат внимание на луксозните рокли-бюстие с приказни силуети тип Русалка в колекцията на Galia Lahav, лаконични сватбени модели на Anna Barge, както и роклите от най-фина дантела, украсени с дълги „опашки“ на Indal Dror. Подобен тип рокли са чудесна възможност да се демонстрира нежността и крехкостта на женската фигурата.

Рокли-трансформери

Луксозна кралска рокли като на Кейт Мидълтън или "елегантна русалка" в духа на Хилари Дъф – изборът е труден. Именно в този случай на помощ идват функционалните рокли-трансформери, които с едно движение на ръката от тържествено великолепие се превръщат в елегантни и силуетни визии.


Минимализъм

Женствени силуети, перфектна кройка, минимум детайли и чистотата на цветовете са основните компоненти на лаконичните сватбени рокли, които никога не излизат от мода. В тези визии акцентът е върху един детайл: при Monique Lhuillier това са дългите ръкави, Anna Barge направи залог на отворените рамене, а Viktor & Rolf украсиха минималистична снежнобяла рокля с 3D апликация.



Цветя и бродерия

Върху минималистичните и лаконични сватбени рокли през новия сезон дизайнерите разпръснаха изобилие от цветя и флорална бродерия. Рокли, направени от прозрачен тюл и луксозна дантела и покрити с цветни бродерии, деликатни флорални мотиви и апликации са изключително подходящи за сезон пролет-лято 2019.

Гащеризони

Всяка година броят на гащеризоните в сватбените колекции се увеличава значително. За смелите момичета, готови за експерименти, Viktor & Rolf, Tadashi Shoji и Danielle Frankel са приготвили елегантни модели, които със сигурност ще могат да се носят и след сватбения ден.


Пандели

Играейки с формите и силуетите на сватбените рокли, дизайнерите единодушно украсиха изчистените модели с големи и обемни пандели. Oscar de la Renta, Lele Rose и Viktor & Rolf предлагат в колекциите си уголемени геометрични пандели, а Carolina Herrera залага на обемна такава в цвета на канарчетата.


Пера

Миксът от безтегловна дантела, блестящи кристали и цветна бродерия през пролет-лято 2019 г. деликатно се “сдружава” с нежните бели пера. Inbal Dror залага на провокативните сватбени визии, докато Zuhair Murad празнува женствеността, украсявайки подгъва с пера от марабу.


Пелерини

Завършващ акцент в сватбените визии на булките са всевъзможни пелерини и полупрозрачни шлейфове. Експериментирайки с класическия булчински воал, дизайнерите демонстрираха уместностото използване и красотата на удължените пелерини - от лаконичните варианти на Tadashi Shoji до щедро избродирани с всякакви декорации под формата на пера, кристали и цветя в колекциите на Elie Saab и Zuhair Murad.