Автор
Woman.bg

Световният конкурс Manhunt отново в българския моден календар

След кратко прекъсване церемонията по избор на най-добър модел отново е на българската модна сцена. На 15 юли на изискана гала вечер в The Steps ще бъде избран българският представител за конкурса Manhunt International, който е и мъжкото модно съревнование с най-дълга история.

Кандидатите за титлата следва да преминат успешно национален кастинг, който ще се проведе на 5 юли 2022 г. от 17 ч . в The Steps (София, ул. Братя Миладинови #12) и да отговарят на изискванията да са на възраст между 18 и 32 години и с ръст над 178 см. Поддържаната мускулатура, опитът на модния подиум и доброто владеене на английски език могат да им помогнат за успешното представяне.

Регламентът тази година предполага избора на 12 от най-добре представилите се участници, които ще преминат 5-дневен обучителен лагер в хотел The Five Elements (Сапарева баня) и Atrium Sofia, по време на който ще се срещнат с редица ментори от българския моден бизнес, сред които мениджърът Жени Калканджиева, фитнес моделът Биляна Йотовска, Мистър България 2012 Мартин Иванов и звездният фотограф Теди Грозданов. Цялостната подготовка на момчетата ще бъде поверена на кастинг директора и носителка на титлата „Мис България“ за 2012-а Габриела Василева-Захариев.



Продуцент на мащабното събитие тази година е маркетинг агенцията Frida Frenchie. Зад нея стоят Филип Стоянов, познат като дългогодишен главен букер на МА Visages и Габриела Василева-Захариев, свързани от над 10-годишно приятелство. Лицензиант на марката Manhunt у нас е Ирина Папазова, която е и собственик на правата за конкурса „Мис България“.



Победителят от националния финал ще получи рекламни договори на стойност над 5000 лева и ще представи България на световния конкурс на 1 октомври във Филипините.

Тази година социалната кауза на събитието е свързана с борбата с домашното насилие над деца и жени - всички приходи от вход за конкурсната част ще бъдат дарени в полза на фондация „За теб“ , чиито създател е топмоделът Ивелина Чоева. Продуцентите на събитието подготвят и запомнящо се афтър парти, а детайлите за него ще бъдат ясни съвсем скоро.

Фотограф: Георги Казаков | Pro 1 Studio
Стил: Габриела Василева / La Bonté Boutique
Филип Стоянов / Andrews/ аксесоари: личен архив