Ако обичате да експериментирате и сте любители на оригиналния вкус, днешното кулинарно предложение от нас - Лора и Стоян от Бон Апети, безспорно ще ви допадне. С него ви обещаваме да се насладите на едно по-усмихнато, вълшебно и безкрайно #ВкусноЛято.

Време за приготвяне: 60 минути
Необходими продукти за 6 порции:

2 цели парчета свинско бонфиле по 400 г всяко
1 с.л. дижонска горчица
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
чери домати на клонка за сервиране
печени картофи за сервиране

за салцата:
2 скилидки чесън
1 с.л. каперси
50 г белени шамфъстъци
4 филета аншоа
1-2 връзки магданоз
2 стръка босилек
1 стрък мента
2 с.л. червен винен оцет
50 мл зехтин екстра върджин
50 мл вода

Начин на приготвяне:

Бонфилето се почиства от жилите и ципата, натърква се с чесън, намазва се със зехтин и се овкусява със сол и черен пипер.

Пече се на грил до златисто от всяка страна. Малко преди да се отстрани от огъня, се намазва с горчица.

Доматите се намазват със зехтин и се пекат на грила.

Всички продукти за салцата се слагат в блендер и се пюрират. Накрая се добавя водата и се смила отново.

Месото се поднася с печени картофи, домати и салца.

*Ако искате да опитате още нещо вкусно, предлагаме ви тази рецепта:

Алмойшавена