Тайната на Кейт Мидълтън е разкрита: ето как успява да издържи цял ден на високи токчета?

Мика Майер - британски експерт по етикет, разкри пред читателите на The Sun как херцогинята на Кеймбридж успява да прекара цял ден в обувки на висок ток, без да усеща болка в краката си.

Всичко това се дължи на специалните чорапогащи, които Кейт обува за всяка публичниа изява, изискваща дълги часове ходене или стоене на висок ток.

В съответствие с протокола чорапогащите са в телесен цвят, макар че не рядко сме забелязвали Кейт да носи и черни. Но това, което ги прави забележителни в случая, е специалната хелиева подложка, втъкана към стъпалата им.

Освен че действа като амортисьор, въпросната подложка предотвратява хлъзгавината на стелката на обувката, а ходенето с токчета става много по-лесно и удобно.

Всъщност нито един член на кралската фамилия не си позволява да се появи пред публиката без чорапогащник в телесен цвят. Но не е известно дали някой друг от кралското семейство, освен съпругата на принц Уилям, използва същия този трик.

По думите на Майер чифт любими чорапогащи на херцогинята струват средно не повече от 6 паунда (13 лв.).

Феновете на кралското семейство пък отдавна са забелязали, че Кейт носи дрехите си с едно особено чувство на лежерност и очарование, без значение откъде са закупени те и още по-малко – каква е цената им. Някои биха нарекли това талант, ние не твърдим, че не е така. Все пак да владееш модата е изкуство! А да успяваш да „вдъхваш” класа, дори и на по-бюджетните дрехи, си е истинска дарба, която Кейт Мидълтън безспорно притежава.

Четете още: Кейт Мидълтън - кралицата, която цяла Великобритания иска да има