Автор
Весела Георгиева

Така ли е наистина: Ако веднъж ви изневери, пак ще го направи

Живеем в свят, в който да изневериш е като да отидеш на кафе с приятелка. Ако се съди по статистиката и личните истории в различните групи по психотерапия и отношения, във всяка двойка е имало поне по една изневяра през годините.

Според една статистика, в Обединеното кралство една от всеки пет семейни двойки се изправя срещу проблема, наречен изневяра. 25,4% от женените мъже и 18,3% от омъжените жени са изневерявали на половинките си, пише Insight.

И това не включва несемейните двойки, т.е. тези, които живеят без брак...

Според терапевта Кимбърли Мофит пък, която има дългогодишен опит в работата с двойки, ако един човек е изневерил, то той със сигурност пак ще го направи!

Наистина ли е така?

Е, ако статистиката е нещо, което трябва да се вземе предвид, изглежда, че вероятно е така. Според Choosing Therapy, „когато човек изневери в първата си връзка, вероятността да го направи отново е три пъти по-голяма".

До голяма степен изневярата все още е по-скоро "мъжка" черта. Според едно проучване, 20% от женените мъже и 13% от омъжените жени са признали, че са правили секс с някой, различен от половинката им.

Процентът на жените, изневерили на партньора си, е нараснал на 40 през последните 20 години.

И, скъпи дами, ако подозирате, че той ви изневерява, почти сигурно е, че го прави. Не пренебрегвайте интуицията си, съветват специалистите.



Проучвания показват, че когато една жена подозира съпруга си в изневяра, тя е права в 79% от случаите; докато един подозрителен съпруг ще бъде прав за предполагаемата изневяра на жена си в 62% от случаите.

Въпреки ужасяващата статистика, не всеки измамник е обречен на безкрайна изневяра.

Психиатърът Франк Датилио казва пред Men’s Health, че „независимо дали партньорът ви е изневерил на вас или на някого друг в миналото, трябва да обсъдите изневярата с него“.

Ако той откаже да говори за това, означава, че проблемът все още съществува, казва специалистът.