Днешната ни рецепта е идеално решение за вечеря - вкусно и лесно за приготвяне ястие, а именно такос със салса крем сирене.

Време за подготовка и готвене: 15 мин.

Порции: 4 бр.

Продукти:

150 гр. крем сирене Arla Натурално
2 бр. авокадо
½ до 1 бр. прясно, червено чили
1 глава червен лук
2 скилидки счукан чесън
16 бр. чери домати
сока на 1 лайм и кората на 2
1 шепа нарязан магданоз
300 гр. пилешко/телешко филе
1 с. л. зехтин
8 бр. основи за такос
сол и черен пипер

Приготовление:

Чилито и лука се нарязват на много ситно и се слагат в купа. Доматите и авокадото се нарязват на малки кубчета и се добавят заедно със счукания чесън, сока и кората от лайм. Всичко се разбърква, добавя се крем сиренето и се подправя със сол и пипер.

Пилешкото/телешкото филе се нарязва на кубчета, подправя се със сол, черен пипер и 1 с. л. зехтин и се запържва в голям тиган с незалепващо покритие.

Всяка от основите за такос се пълни със салсата, отгоре се слагат кубчетата месо, поръсва се с магданоз и се сервира.

За декорация и за още повече вкус може да се добавят и кръгчета червен лук.

(в материала има продуктово позициониране)