Влюбването е като мълния, като стихия, като внезапно изникнал от нищото ураган, който те запраща на другия край на всемира – далеч от покоя на духа и мисълта. Изпълва всяка твоя клетка с вяра и копнеж, с порив за нещо ново, истинско и красиво.

Попаднала под еуфорията на връхлетялото те чувство обаче, лесно можеш да загубиш представа за истинския човек, нарушил покоя на сърцето ти. И да се събудиш един ден в омразната компания на негодник, „отровил“ с токсичната си натрапчивост най-хубавите години от живота ти.

Толкова време заедно и толкова много компромиси. От твоя страна. Факт е, че жените по-лесно от мъжете прощават. Прощават изневяра, преглъщат обида, забравят лъжа. След което с тъга и въздишка отпиват поредната чаша „отрова“. Не минава много време и нежните наивници бързо разбират, че мъжът, в чийто плен са попаднали, принадлежи към една особена категория мъже, известни като... токсични!

Не се изисква кой знае какъв ум, за да ги разпознаеш:

Да започнем с егоиста. Той е така устроен, че мисли единствено за себе си и собствените си нужди. Не е от най-учтивите, а кавалерството му е чуждо. Ако семейството е гладно, той ще нахрани първо себе си, едва тогава ще се сети, че трябва да помисли и за останалите членове. Често пъти пренебрегва нуждите на половинката си за сметка на своите.

Преминаваме към женомразеца. Ще го разпознаеш по липсата му на уважение към представителките от нежния пол и честите кусури, които все ще намери във всяка една от тях. И най-вече в теб. Краката са ти къс, задникът - дебел. Лесно ще го разкодираш зад циничните му фрази от сорта на: "Стой далеч от нея, в цикъл е", „Жена зад волана е като луд с картечница”, "Жени!". Как да не избягаш от такъв "сладур"!

О, ето го и Негово величество - мъжът-нарцис. Той знае всичко и за всички. За теб – неговата половинка - най-вече. Споделиш ли му случайно своя тревога или съмнение, ще изтъкне всичките ти недостатъци. Чувства се по-висшестоящ от всеки друг. Особено пък от теб. Надменен е. Интересува се единствено и само от собствената си ненаподобима особа. Не понася критика. Изискващ е и ако не получи, заема позицията на жертва.

И накрая стигаме до обсебващия. Най-страшният. Звероподобен. Истинско стихийно чудовище. На всяка манджа мерудия. Той е навсякъде и по всяко време. Знае във всеки един момент къде си и с кого си. Ако, не дай боже, излезеш с приятелки, може да полудее. Не зачита правото ти на лично пространство, нуждата ти от свобода и правото ти на мнение. Оставен сам, в неведение, ще те намери и тогава „жална ти майка“. Ако вече си направила грешката да вкараш в леглото си такова чудо, бягай бързо. Ти за него си собственост и плячка.

Четете още: Как да целувате мъжа, за да се връща винаги при вас