Автор
Ива Петрова

Топ 12 на звездите в най-лоша спортна форма

Те нехаят за критиките по свой адрес и си хапват сладко-сладко. Представяме ви звездните дами в най-лоша спортна форма.

Ейми Шумър
37 години, ръст 170 см, тегло 85 кг


През февруари миналата година най-високоплатената стендъп-комичка се омъжи за готвач. След това никой не смееше копче да й каже за формите й - защото съпругът-кулинар е най-доброто оправдание за пищните й форми и защото Ейми забременя. На актрисата нищо не й пречеше да си бъде пълничка и преди, но не й допадаше, когато я вписваха в отбора на дебелите. „В САЩ за да си дебел, трябва да носиш поне 16-ти размер, а аз нося между 6-ти и 8-ми“, роптаеше тя. Веднъж пък Ейми открито показа доколко харесва фигурата си, като публикува в Инстаграм снимки, на които тича из парка... гола, ама напълно гола. Много хора сметнаха, че го прави просто за да привлече внимание, но редица известни колеги подкрепиха актрисата, като я нарекоха красива, силна и смела.

Кели Брук
39 години, ръст 168 см, тегло 75 кг


Пищните форми не попречиха на моделката и актриса Кели Брук да стане една от най-сексапилните жени на ХХ век според списание „Максим“. Хубавицата уверено проповядваше, че дамите трябва да се харесват такива, каквито са и вместо спорт и диети препоръчваше на жените да приемат формите си и да се примирят с тях. През 2010 г. обаче си промени мнението, след като започна да излиза с шотландския ръгбист Том Еванс. Спортистът не само убеди Кели да започне да тренира, но и състави за нея суров фитнес-график. Това обаче не спаси връзката им – влюбените се разделиха. Сега пищната хубавица отново ходи със спортист – инструктора по джудо Джеръми Паризи, който е очарован от формите й. Брук се е отпуснала и се е върнала към обичайния си начин на живот, в който тренировки може и да няма изобщо.

Дрю Баримор
44 години, ръст 163 см, тегло 69 кг


Тя е израсла сред звезди. Родителите й са холивудските актьори Джон Дрю и Джейд Баримор, нейни кръстници са режисьорът Стивън Спилбърг и актрисата София Лорен. На 11-месечна възраст Дрю се е снимала в реклама на кучешка храна и е изкарала първия си хонорар, а на 5 годинки е участвала във филма „Промяна на съзнанието“. На 7 години вече станала известна благодарение на филма на Спилбърг „Извънземното“. Сега актрисата има зад гърба си лечение от вредни зависимости, куп романтични връзки, три брака и две деца. Може да се похвали със своя звезда на холивудската Алея на славата, има собствена продуцентска компания и безброй награди. Дрю Баримор признава, че е вегетарианка, а това трудно се съчетавало в тежкия й работен график. Затова все не можела да се вкара във форма. „Аз съм гурман и обичам да си похапвам. Обикалям света, за да пробвам различни кухни, затова между снимките пак напълнявам“.

Тара Рийд
43 години, ръст 165 см, тегло 47 кг


От звездата на „Американски пай“ не е останало нито едно апетитно парченце, дори и под вид на мускули. Кинодивата казва, че спортува редовно и се храни правилно, но приятелите й твърдят обратното. Според близкото й обкръжение тя се е измъчвала със сурови диети, понякога просто е гладувала и е гълтала с шепи препарати за стопяване на мазнини. Тя признава, че е претърпяла няколко неуспешни пластични операции. При увеличаването на гърдите имплантите увиснали асиметрично, а след липосукцията на корема и седалището кожата й станала отпусната и сбръчкана. Като я гледаме обаче какви смели тоалети носи, тя явно няма комплекси за външния си вид.

Мелиса Маккарти
48 години, ръст 157 см, тегло 94 кг


Тя е била номинирана два пъти за „Оскар“ и има своя звезда на холивудската Алея на славата, но е решила да не се спира само на кариерата си в киното. Актрисата, комичка, сценаристка и продуцентка наскоро стана и моделиерка, след като представи своя линия дизайнерски дрехи за плюс-сайз дами (докато тя самата тежеше над сто килограма). Наскоро обаче Мелиса реши да даде добър пример на двете си дъщери (на 9 и на 11 години) и започна да отслабва, след като премина на високобелтъчинен нисковъглехидратен режим. В ежедневното й меню са включени риба, птиче месо, авокадо и ядки. Маккарти признава, че е престанала да се притеснява твърде много за теглото си и това й помага да отслабва – защото хормонът на стреса кортизол може да неутрализира резултата от всяка диета.

Биби Рекса
29 години, ръст 165 см, тегло 64 кг


Тя е написала песни за Еминем, Риана, Ники Минаж, Селена Гомес и Ник Джонас. Рекса се криеше в сянката на прочулите се звезди, докато не представи първите си сингли и дебютния си албум и не направи голямо турне в САЩ. През 2018 г. певицата и авторка на песни беше номинирана за „Грами“ в категория „Най-добър нов изпълнител“. Биби честно признава, че й е било трудно да се хареса, защото звездите трябва да бъдат идеални – стройни, слаби и с разкошна коса. Биби Рекса мрази едрия си ханш и не си слага екстеншъни в косата. „Аз не изглеждам като идеалната поп-звезда. Имам си дупе, имам бедра, обичам да ям курабийки. Но пък имам прекрасни очи! И искам другите да ме приемат такава, каквато съм“.

Ники Минаж
36 години, ръст 157 см, тегло 64 кг


Формите на рап-дивата са толкова нестандартни и прелъстителни, че в музея на восъчните фигури на мадам Тюсо в Лас Вегас до полуголата скулптура на певицата се наложило да сложат охрана. Откак Ники въведе на мода туърка (танц, в който активно участва селадището), много слаби момичета се опитват да повторят движенията й, но не им се получава толкова ефектно. Певицата подчертава характерната си външност с екстравагантни костюми и перуки. Както отбеляза едно интернет-издание, без госпожица Минаж светът щеше да е много по-тихо място. Самата звезда никога не се е опитвала да вкара фигурата си в общоприетите стандарти – даже напротив, тя винаги е подчертавала формите си с прилепнали дрехи.

Джесика Симпсън
38 години, ръст 161 см, тегло 87 кг


Талантливата актриса заслужава похвала, защото е многодетна майка. Има родени през една година дъщеря и син, а на 19 март тази година се сдоби с още една дъщеричка. По време на последната бременност теглото й беше много над нормата. Джесика се оплакваше в социалните мрежи от лошо самочувствие и отекли крака, публикувайки снимки на подутите си глезени. За жалост актрисата се отличава с пухкави форми от дълги години. Тя обаче съветва жените да не се срамуват от своите променили се след бременността тела и да не се ограничават в храненето, докато чакат дете. „Вие създавате нов живот и това не е лека задача. Заслужили сте сладолед и палачинки!“.

Лена Дънам
32 години, ръст 160 см, тегло 72 кг


Сценаристката на популярния комедиен сериал „Момичета“ признава, че е мързелана и не се срамува да покаже в социалните мрежи неидеалната си фигура. Като много други пухкавелки известната феминистка съветва почитателите си да обичат своето тяло такова, каквото е. Наскоро тя публикува видео, в което драматично се прощава с някого, с когото е живяла 25 години. Накрая се разбра, че „лиричният герой“ е кантарът й, който Дънам изхвърлила на боклука. И с право – за какво да се тревожи за теглото си, ако не смята да го контролира? „Никога не съм обичала тренировките и винаги съм имала сто аргумента защо спортът не е за мен. Да започна да тичам е просто смешно. Винаги ми се е струвало, че спортът е като да учиш чужд език, трябва да започнеш от дете“, казва Лена.

Хилари Дъф
31 години, ръст 157 см, тегло 69 кг


Актрисата и певица Хилари Дъф винаги е била склонна към напълняване и през цялата си артистична кариера се е борила с наднорменото тегло. Миналата година по време на втората си бременност тя напълня доста и до ден днешен не може да си възвърне предишната форма. При това Хилари признава, че много обича да си похапва и че не се спира да яде сладкиши.

Ребъл Уилсън
39 години, ръст 159 см, тегло 107 кг


Една от малкото австралийски актриси, покорили Холивуд. Въпреки наднорменото тегло хонорарите на Ребъл се изчисляват в милиони. Благодарение на нестандартната си фигура, страхотното чувство за хумор и невероятния си чар актрисата е пробила в комедийния жанр и е станала звезда във филмите „Шаферки“, „Последният момински запой“ и „Перфектният ритъм“. Противно на очакванията ни Ребъл често тренира във фитнеса с личен треньор, старае се да се храни правилно и смята, че идеалното за нея тегло е 80 кг., но не успява да отслабне – а и продуцентите й забраняват да губи формите си за някои проекти.