Автор
Woman.bg

Това не е живот! Бритни Спиърс се бори за свободата си, фенове създадоха движението #FreeBritney

Бритни Спиърс силно притесни своите 24.9 милиона последователи в Instagram с последните си постове. Те бързо заподозряха, че певицата е под някакъв натиск, след като тя започва да качва няколко поредни снимки с едно и също облекло, на които изглежда нещастна.

Феновете на Бритни подозират, че излъчването й има нещо общо с попечителството на изпълнителката, което е в ръцете на нейния баща и на адвоката й вече 12 години. Заповедта за него бе издадена от съда през 2008 г., когато Бритни имаше няколко публични епизода на личностни кризи, в един от които дори обръсна главата си и нападна папараци с бухалка. Според споразумението Бритни дава контрола върху състоянието си, възлизащо на 59 милиона долара, на двамата мъже.

Документът включва и различни личностни ограничения, които певицата трябва да спазва. Тя не може да вижда децата си, когато поиска, тъй като има само 30% попечителство над тях, да гласува, да сключва брак, да има деца, да си наеме друг адвокат, да има контрол върху кариерата си, да дава интервюта, които не са ревизирани предварително от баща си, да говори за попечителството си, да използва мобилен телефон или интернет, без да бъде наблюдавана, да се свърже с някого или да излезе на разходка без отново да бъде следена.

Попечителството на Бритни бе удължено поне до средата на август тази година, а съвсем наскоро майка й също заяви, че би искала да вземе участие в него. Именно поради тази причина фенове на Бритни започнаха да я подкрепят с постове с хаштаговете #SaveBritney и #FreeBritney. Те тълкуват последните изяви в Instagram на певицата като вик за помощ.

Въпреки че всички си спомнят моментите, в които Бритни имаше нужда от близките си хора, повечето от последователите на изпълнителката подозират, че родителите й просто искат да останат във владение на огромното й богатство.

View post on Instagram
 


През април месец Бритни бе записана в психиятрия, тогава тя сподели, че е чула много грозни думи по отношение на семейството си и че има нужда от спокойствие.
Малко по-късно обаче приближени до певицата разкриха, че до посещението в институцията се стигнало след като Бритни си позволила да излезе с приятеля си три пъти без позволение и именно тогава баща й решил, че тя трябва да бъде сложена под контрол. Още по-подозрителен е фактът, че екипът на Бритни е забранил хаштага #FreeBritney в Twitter.

View post on Instagram
 

Един от феновете на певицата пък сподели следния пост във Фейсбук:

“Малко предистория. Бритни е звезда от дете, когато е само на 4 години тя взима участие в Бродуей и стига до предаването Mickey Mouse Club, което пък доведе до соловата й кариера. Кариерата й е била на автопилот през целия й живот. Ако погледнете назад във времето и вникнете в музиката й ще видите, че тя винаги е била контролирана и с нея са се отнасяли като към продукт. Чуйте текстовете на песните на повечето от нейните хитове. Ето и няколко примера: Lucky, Overprotected, My Perogative, Circus, Piece of Me и Gimme More. Нейните клипове, постовете й в социалните мрежи, темите на турнетата й както и някои от фотосесиите, в които участва я показват в клетка или окована с вериги. Ако сте гледали нейни видеа, когато е била малка, вероятно знаете как наистина пее тя. Гласът й всъщност много прилича на този на Кристина Агилера. Това не се харесва на звукозаписната й компания, защото и двете са в предаването the Mickey Mouse Club и е трябвало да издадат дебютните си албуми по едно и също време. Затова те я карат да промени гласа си и да започне да пее по-бебешки, защото са вярвали, че по този начин тя ще бъде по-запомняща се и че ще могат да изградят бранд с нейното лице. Това е нездравословна практика, която унищожава гласа й през годините и именно поради тази причина тя е известна с пеенето си на плейбек. През 2006 г. Бритни е искала да издаде акустичен албум със заглавие Original Doll, с който да преоткрие гласа си, но проектът е спрян, след като звукозаписната компания разбира, че тя има желание да пее с истинския си глас.".



След като Бритни се изложи публично, обръсна си главата, заключи се вкъщи заедно с децата си, започна да говори с британски акцент и носеше розовата си перука навсякъде, тя бе хоспитализирана два пъти. След това баща й подаде молба за временно попечителство, докато тя стане стабилна отново. Само два месеца след като беше в болница тя участва в сериала How I Met Your Mother, шест месеца по-късно издаде видеото към Womanizer и започна да промотира албума си Circus, който беше придружен от световно турне, което спечели 131 милиона долара. Ако е била толкова зле, защо започна да работи веднага?

След като изминава една година баща й поискал постоянно попечителство, защото дъщеря му имала ранни признаци на деменция. Именно поради тази причина от 12 години насам той е неин попечител.

Подобен тип попечителство е за хора, които имат ментални проблеми или сериозни здравословни такива. Обикновено това са възрастни или хора, които наистина страдат от деменция. То е предназначено за мъже и жени, които наистина не могат да се грижат за себе си. Ако тя е толкова зле, че не е способна ментално да се грижи за себе си, защо още работи.

Откакто попечителството й е в сила, Бритни е:

- Издала 4 албума
- Направила е 3 световни турнета
- В продължение на 4 години регулярно имаше шоу в Лас Вегас
- Беше съдия в шоуто X-Factor
- Пуснала е на пазара няколко парфюма, както и линия за бельо
- Изкарвала е около 138 милиона долара на година


Затова, когато виждате в Instagram как Бритни се разхожда по коридорите у дома сякаш те са моден подиум, имайте предвид, че на нея й е позволено да прави само това. Тя никога не е имала контрол над собствения си живот. Не ме интересува дали харесвате музиката й. Никой не заслужава това. Тя е просто жена, която иска да вижда децата си, да прави музиката, която харесва и да си купи фрапучино, което да изпие в колата си. Тя е слънчев лъч в нашия свят и ние трябва да я защитим на всяка цена. Затова не й се присмивайте, подкрепете инициативата Free Britney и й изпращайте позитивни послания.”