С този бърз и лесен за приготвяне десерт със сигурност ще впечатлите гостите си. Ефектната му визия и екзотичен вкус ще ви пренесат в летните хавайски нощи, където бризът полъхва и морето пее своята песен. Пренесете Хавай у дома с крема сирене Castello ананас и бадеми.

Продукти за 4 порции:
1 бр. крема сирене Castello ананас и бадеми
½ ананас
8-12 френски макарона, вкус по избор
250 мл заквасена сметана
2 с.л. захар
свежи листа мента
пош за пълнене



Начин на приготвяне:

Обелете ананаса и го нарежете на малки кубчета.

Сложете кубчетата ананас в купа и добавете към тях няколко листа мента и лъжица захар. Разбъркайте и ги оставете настрана да се овкусят.

Сложете в купа крема сиренето Castello ананас и бадеми, 50 мл от сметаната и 1 с.л. захар. Разбъркайте с помощта на миксер докато се получи хомогенна и пухкава смес.

Сложете в купа останалата сметана и я разбийте докато стегне. Добавете я към другата смес с крема сиренето и разбъркайте отново. Сложете сместта в пош за пълнене.

Натрошете френските макарони.

Разпределете кубчетата ананас в четири чаши. Изберете такива, които са подходящи за сервиране. Върху кубчетата ананас разпределете натрошените макарони. Върху тях с помощта на поша сложете сместта с крема сиренето.

Декорирайте със свежи листа мента.

(в материала има продуктово позициониране)