Думата „храня“ през последните години преживя истинска семантична революция. С нея все повече хора описват не само един от най-жизненоважните процеси за тялото си, но и осигуряването на съпътстващ емоционален комфорт от качеството ѝ. Един своеобразен манифест на епикурейството, според което удоволствието е началото и краят на щастливия живот, но то трябва да бъде умерено, контролирано и разумно. С днешна дата сме изправени именно пред това предизвикателство. И все повече са тези, които осъзнават, че искат да живеят добре, но и са готови да положат усилия, за да си го заслужат.

„Търсачите“ на добрата храна по света са хора с огромен потенциал и се превръщат в общност. Те не са обединени по географски признак, а от споделянето на обща ценност – качественото хранене е важно за тяхното здраве. Това са личности, които са позитивни, образовани, с добро материално състояние и правят разумни избори за това с какво да "заредят" тялото си. Защото то го заслужава. За тях са важни семейството, социалните връзки и приятелството. И не на последно място, за "търсачите" на добрата храна тя е споделено удоволствие.

Простотата е висша форма на изтънченост

В свят, в който имаме възможност за толкова много избори, става все по-трудно да вземем правилното решение. Затова и думите на Леонардо да Винчи, че „простотата е висша форма на изтънченост“, са своеобразно вдъхновение, а защо не и отправна точка. Изкушенията са навсякъде, но няма нищо по-добро от това, което е създала природата. Защото в нейните творения нищо не е недостатъчно и нищо не е излишно. Това важи с пълна сила и за храната, която споделяме с най-близките си хора. Не е нужно да отрупваме масата за вечеря. По-добре да заложим само няколко продукти, но те да са вкусни, чисти и с минимална технологична намеса. Като например свежи доматчета, пресен ръжен хляб, крем сирене, в което освен мляко, сметана, сол и закваска, няма нищо друго. Такова е крем сирене Arla от 100 % натурални съставки. Нека резултатът е храна за тялото и храна за душата, защо и не храна за сетивата, ако я поднесем красиво.

Щастието винаги е заслужено

Компромисът с качеството води до компромисни резултати и...разочарование. Това важи с пълна сила за храната, в която е важен всеки елемент – от произхода на суровината, влагането на допълнителни съставки, преработката, пакетирането, присъствието на добавки и консерванти, които удължават живота на продукта, но не и на потребителя. Оказва се, че понякога се изискват твърде малко усилия, за да имаме лукса да доставим на тялото си само качествена храна. Защо, например, да не отскочим до кварталната месарница, от която да ни отрежат парче прясно телешко? Да си купим плодове, зеленчуци и пресни яйца от пазара или да приготвим сандвича си с крем сирене Arla от чисто мляко.

Да заложим на качеството

Храната, която ядем, без съмнение носи енергията на земята, която я ражда и ръцете, на които я дължим. Земята трябва да е чиста, а хората – свързани с нея от традициите и честни със света. Има компании като датската Arla, които залагат именно на това и за тях не съществува дума като „клиентите“, а просто „хората“, без значение от техния произход, пол или възраст. Всеки заслужава качествена храна, а за скандинавците качеството е начин на мислене. То е превърнато в еталон на север, където природата е незамърсена, отблагодарявайки се с щедри дарове на стопаните си. По тучните и вечнозелени пасища се отглеждат крави, чието мляко се събира в малки ферми, обединени в кооператив, за да се превърне от Arla в истинско крем сирене – меко и кремообразно, фино и богато на аромати. Истински аромати, защото философията на Arla е за максимално чиста храна, в която няма никаква химия. Хубавото е, че продуктите на Arla могат да бъдат открити и в нашите магазини, за радост на "търсачите" на добрата храна, които нямат търпение да я споделят с най-близките си хора.

(в материала има продуктово позициониране)