Автор
Весела Георгиева

Тя е на 19 г., когато печели световното по MMA. И сега, след като стана мама, отново се връща на ринга

На 19-годишна възраст канадско-американската атлетка Анджела Сеунг Джу Лий става най-младият човек, който някога е печелил световно първенство по ММА. И въпреки, че временно прекъсва кариерата си, заради майчинството, сега тя се завръща към състезанията, за да докаже, че майките са най-силните хора на Земята...

Лий, която е родена във Ванкувър, е на 7 години, когато със семейството си се премества в Хавай. Започва да тренира и да се състезава от 6-годишна. След като става най-младият човек, печелил световна титла по смесени бойни изкуства, тя решава да си вземе почивка от състезанията. А причината е, че мечтае да създаде семейство.

Лий и съпругът ѝ Бруно Пучи, който също е ММА борец, посрещат първото си дете - дъщеря им Ава Мари Пучи, на 16 април 2021 г. Лий признава, че това е най-хубавото нещо, което ѝ се е случвало. В едно от своите интервюта, ММА състезателката е напълно откровена, като признава, че "наистина се е опитвала да спортува по време на бременността си, но не толкова често или енергично, като нейния типичен тренировъчен график.", пише dnes.bg.

View post on Instagram
 

Сега Лий се завръща и е в страхотна форма. Макар някои хора да имат съмнения относно способността й да бъде "толкова добра, колкото някога", спортистката доказва, че грешат.

"За тези, които се съмняваха... Никога не подценявайте силата на една майка", казва Лий пред Bright Side.

На 26 март 2022 г., на главното събитие на ONE X, Лий побеждава Стамп Фейртекс. И въпреки, че мнозина си мислят, че тя ще влезе в битката плахо и неуверено, младата жена се нуждае от по-малко от два рунда, за да победи опонента си.

View post on Instagram
 

"От момента, в който родих, вече планирах завръщането си", споделя Лий. Говорейки за това как грижите за бебе са променили баланса между живота и работата на ММА шампионката, тя пояснява, че просто сега тренира сутрин. След това се грижи за дъщеря си.

"Наистина се наслаждавам на времето с нея и на това бъда майка, защото обичам да я виждам как расте."

Явно предстоят още победи. Както в личен, така и в професионален план.