Марион Набатанци от Уганда влезе в книгата с рекордите на Гинес като най-плодовитата жена на планетата Земя. Тя е на 39 години, но вече се радва на цяла рота наследници, наброяваща цифрата 44!

Няма лъжа, няма измама! Не става дума нито за майтап, нито за някакъв странен експеримент. Многодетната мама по настоящем има 23 сина и 21 дъщери. Шест от децата ѝ губят живота си по време на раждането.

View post on Instagram
 


Чудите се как тази млада жена се е сдобила с толкова голям брой домочадие, превъзхождащо по численост собствената ѝ възраст?

Марион има трагично детство. Тя е едва 13-годишна, когато родителите ѝ я продават на човек с цели 27 години по-възрастен от нея. За съжаление, тази традиция е доста разпространена в голяма част от африканските страни. Още по-тъжното е, че мъжете в тях третират младите си невести не като партньори в живота, а като робини и сексуални обекти.


Девет месеца след сватбата на бял свят се появяват първите ѝ деца – близнаци. По-малко от година по-късно, тогава още момиче, Набатанци ражда тризнаци, а след това – четиризнаци.


На 23 години Марион вече има 25 деца, а на 38 броят им вече е достигнал до изумителното число 44. „През целия си живот съм родила шест близнаци, четири тризнаци, шест четиризнаци и само две от децата ми са родени по едно“, споделя тя пред „Мирър“.

Както повечето семейства в Уганда, икономическото положение, в което се намира Марион и семейството ѝ, е критично. Съпругът ѝ нито за миг не взема участие в грижите за децата, възлагайки отговорността за тяхното отглеждане върху нейните рамене.

Марион е принудена да работи ежедневно, за да изхранва децата си.

„Всеки ден, за да изхранвам цялото си голямо семейство, са ми нужни поне 10 килограма царевица, 7 килограма боб и 4 килограма захар“, уточнява плодовитата майка.

Въпреки всичките трудности обаче, Набатанци се надява, че нейните деца ще могат да получат образование и необходимите основни умения, които ще им дадат добър старт в живота. Тя вярва, че един ден някои от тях ще станат адвокати, други – лекари, а трети – учители. „Искам всичките им мечти да се сбъднат и съдбата ми да не ги споходи. Знам, че децата са дар от Бога и мой дълг е да се грижа за тях като за съкровища“, обнадеждено завършва разказа си многодетната Марион.