Автор
Ева Григорова

Тя има 13 аборта и преждевременни раждания, но не губи надежда

Съдбата на Саманта Роу не е лека. Животът на 42-годишната жена от Мелбърн през последните осем години е пълен кошмар – тя има 10 аборта и три преждевременни раждания и от дълго време вече не може да осъществи мечтата си да стане майка. След като губи бебе за 13 път, тя се разделя и с мъжа си.

Опитите да има рожба Саманта започва през 2014 г. Тогава на Свети Валентин младата жена дава живот на сина си Купър. Той обаче е преждевременно роден – появил се на бял свят само на 21 седмици, той не успява да оцелее извън утробата на майка си. Впоследствие Саманта преждевременно ражда Хъдсън, който е само на 19 седмици, както и близнаците Ема и Зоуи. Никое от децата за съжаление не оцелява. Всяка година освен това жената минава многократно и през ужаса на спонтанния аборт.

Желанието да имат дете кара Саманта и нейния годеник да прибегнат до всякакви мерки, включително и да използват донорски яйцеклетки. За съжаление и това не дава резултат. През 2020 г. само осем седмици, след като вижда двете чертички на теста за бременност, тя преживява поредната загуба. Малко след това и връзката ѝ се разпада.

„Бях съкрушена“, признава Саманта. Тя споделя, че раздялата била по-тежка дори от загубата на последното бебе, тъй като до онзи момент тя поне имала човек до себе си, опора.

Освен всички тези несгоди, точно тогава дошла и пандемията, както и локдаунът, в който тя била абсолютно сама. Въпреки всичко обаче Саманта не губела надежда, че някой ден ще прегърне свое дете. Именно в онзи момент тя започнала да мисли за бебе, което да бъде износено от сурогатна майка.

Тя се свързала с други жени с подобни проблеми, които били открили решението в Гърция, възползвайки се от програма специално създадена, за да помогне на жени, които не могат да имат деца. Така Саманта се решила на тази стъпка и сега предстои съдът в южната ни съседка да се произнесе по нейния случай. Ако отговорът е положителен, тя ще трябва да заплати 120 000 долара, за да има дете с помощта на сурогатна майка.

Каквото и да е решението, Саманта все още се надява, а същевременно продължава да празнува рождените дни на преждевременно родените си деца. Всяка година тя им купува и подаръци, които след това дарява на деца в нужда.