Автор
Антония Михайлова

Тя осинови две деца, но остана шокирана, когато научи кои са те

В света има милиони сираци, които мечтаят за свои мама и татко. Над 120 000 са децата в обществена приемна грижа, които очакват да бъдат осиновени. Всяка година над 4 хиляди малчугани получават шанса да имат родители. Това е история за вярата и силата на любовта, за надеждата да бъдеш родител, за сбъднатата мечтата да прегърнеш дете!

Американката Кейти Пейдж е от онези жени, които рано или късно в живота си се сблъскват със стряскащата диагноза, че не могат да имат деца. Поради здравословни причини тя не можела да забременее. С много усилия и вяра, след време тя в крайна сметка успяла да си осинови бебе, без да подозира какво ѝ предстои да преживее по-нататък...

View post on Instagram
 

След тежък развод и невъзможността да си има своя рожба, тя изпаднла в депресия. Чувствала се самотна. За да промени живота си, Кейти предприела смела стъпка. Преместила се от Алабама, изоставяйки близки и приятели, и се установила в Колорадо. Там 40-годишната Кейти успяла да се съвземе от тревогите и разочарованието и да поеме по своя нов и по-щастлив житейски път.

В Колорадо тя започнала да трупа опит като приемна майка, грижейки се предимно за малки деца, отраснали в среда на насилие и скандали. След определен срок обаче ѝ се е налагало да връща малчуганите.

Докато един ден осъзнала, че това, което ѝ липсва най-много, са именно децата. Майчиният ѝ инстинкт копнеел за рожба, за която да се грижи и обича.

View post on Instagram
 

От приемния дом, за който работила, ѝ се обадили да я питат дали може да вземе едно бебе, изоставено от майка му в болницата. До този момент Кейти е имала опит в отглеждането на 14-месечно бебе, но никога не се е грижела за новородено. Въпреки леката тревога, която изпитала в онзи момент, когато чула за бебето, сърцето ѝ трепнало. Нещо вътре в нея ѝ подсказало, че трябва да го вземе. Че в това дете има нещо много специално.

Проблемът бил, че майката на бебето вземала наркотици по време на бременността наркотици, но лекарите уверили Кейти, че това няма да има последствия за него, а само незначителни симптоми на абстиненция.

Потресена от историята, Кейти веднага приела и твърдо решила да вземе бебето под крилото си. В момента, в който го поела в обятията си, тя се влюбила в малкото вълшебство в ръцете си.Нарекла го Грейсън, тъй като вярвала, че Бог е милостив. Английският термин "grace" означава благодат.

View post on Instagram
 

Повече от 11 месеца Кейти и майка ѝ се грижели за малкия Грейсън. Междувременно социалните работници издирвали биологичните родители на детето и публикували няколко доклада в местните вестници.

Кейти и майка ѝ се върнали в болницата, за да потърсят някаква следа. Открили само името и датата на раждане на майката на Грейсън, записани на гривна.
Изглежда никой не знаел откъде идва малкият Грейсън. Сякаш бил изпратен от небето. Как някой би могъл да има безсърдечието да изостави рожбата си, питала се тя.
С времето Кейти силно се привързала към Грейсън и тъй като от биологичната му майка нямало ни вест, ни кост, тя пожелала да го осинови. Момченцето било само на 11 месеца, когато Кейти съобщила новината.

View post on Instagram
 

На 25 май 2017 г. тя официално станала майка на Грейсън. Заради досега с наркотиците обаче, Грейсън имал проблеми с менталното и физическото развитие. През ума ѝ минавали мисли да дари Грейсън с братче или сестриче.

Точно в този момент позвънял телефонът. От приемния дом попитали Кейти дали иска да се грижи за друго малко бебе. Изглеждало като дежа вю, защото това бебе, подобно на Грейсън, също било изоставено в болница. И също като Грейсън имало майка, която взимала наркотици. Единствената разлика била, че този път ставало дума за момиченце.

View post on Instagram
 

Кейти не се поколебала нито за миг... Сега бил моментът да разшири семейството си. Тя никога не си е представяля обаче това, което ще открие по-късно...

След известно време Кейти започна да забелязва, че двете бебета много си приличат. След задълбочено проучване тя установила, че биологичната майка на момичето имала същото име като майката на Грейсън. Още по-странното било, че и датата на раждането ѝ съвпадало с тази на майката на Грейсън. Кейти искала да се увери в подозренията си, че става въпрос за една и също жена. След като най-сетне успяла да я открие, тя се оказала права. Биологичната майка на момиченцето била родила и друго дете, което именно е Грейсън. Еднаквите гени на двете дечица били потвърдени и от направения впоследствие ДНК тест.

View post on Instagram
 

Кейти била толкова ентусиазирана, че веднага решила да осинови и момиченцето... На 28 декември 2018 г. тя станала майка за втори път, а момиченцето нарекла Хана. Двете малки деца скоро изградили уникална връзка помежду си, а днес са неразделни. Тогава обаче Кейти открила, че биологичната им майка отново е бременна.

Опосявайки се, че тя един ден може да предяви желание да си върне децата обратно, решила да покани жената при себе си и да ѝ покаже, че децата са щастливи.

View post on Instagram
 

Двете се споразумели и за третото дете, което биологичната майка с охота се съгласила да даде за осиновяване на Кейт. За нея било от изключително значение братята и сестрите да растат заедно.

Така днес осиновителката се радва на цели три деца – едно момче и две момичета. Три прекрасни и мили създания, на които Кейти е готова да даде цялото щастие на света!

View post on Instagram
 

Четете още: Щастието да имаш дете в България: Над 20 хил. лв. кредити и лишения