Автор
Woman.bg

Тя пребори рака, започна да снима майки, които водят битка с болестта (Снимки)

По повод Деня на майката тази година Лорън решава да създаде един различен проект, който е много близо до сърцето ѝ. Четири дни, преди да навърши 36, на 11 март 2019 г., тя научава нещо, което променя живота ѝ и буквално преобръща целия ѝ свят.

Преди година Лорън е диагностицирана с ген BRCA1, същият този ген, който има и Анджелина Джоли, което означава, че Лорън имала висок риск от рак на гърдата (в нейния случай 87%) и рак на яйчниците ( 63%).

Подобно на Анджелина, решава да направи превантивна двойна мастектомия. Десет дни по-късно отва на консултация и разбира, че вече е с етап 1, тройно отрицателен. Тя е убедена, че е благословена, тъй като заболяването било открито в ранен стадий. Заради тази ужасна болест, преди време, тя губи своята баба и леля.

Затова решава да направи снимки, на които да улови майки, които в момента се борят със заболяването - рак на гърдата, дебелото черво и щитовидната жлеза.

View post on Instagram
 

Днес Лорън е благодарна на Бог за всеки миг, прекаран с децата и семейството ѝ. Всеки един ден, който живее, е подарък за нея, признава тя пред BoredPanda. След като осъзнава колко крехък може да бъде човешкият живот, започва да прекарва повече време с децата си, създавайки красиви спомени с тях.

Когато научава, че има рак, първата мисъл, която минала през ума ѝ, била, че, ако умре, няма да има човек на този свят, който да се грижи по-добре за децата ѝ (синове на 4 г. и 6 г.) от нея.

И понеже Лорън е фотограф, в мига, в който минала операцита ѝ, тя извела децата навън, за да си направят няколко снимки. Тогава у нея се родила идеята да започне да снима майки, които в момента преминават през лечението на тази коварна болест.

С този проект желанието ѝ е да призове всички майки, болни от рак, които се борят за живота си, да прекарват повече време до своите деца. Лорън е категорична, че близостта с децата им може да ги направи само по-силни и обнадеждени в битката с коварната болест.

View post on Instagram
 

Съветът на фотографката към тези жени е да не пропускат нито един момент, в който имат възможност да създават спомени заедно, които ще останат за цял живот.

Самата Лорън осъзнала, че не иска да спира с фотосите и би се занимавала с този проект и след Деня на майката. Убедена е, че ще продължи да снима майки и баби, борещи се с рака.