Учени откриха как страстният секс влияе върху здравето

Всеки от нас възприема идеалния секс по различен начин. Докато някои поставят на първо място нежността, други не могат да си представят любовната игра без страст. За радост именно на вторите наскоро дойде и неочакваната новина, че страстният секс е не само приятен, но и... полезен!

Топи мазнините

Оказва се, че чувственият секс помага да се отървем от затлъстяването. По време на страстното правене на любов се изгарят около 100-120 ккал. За сравнение, същото количество можем да изгорим при 40-минутно бягане. Звучи като добра алтернатива на посещението във фитнес залата, нали.

Подобрява метаболизма

Страстният сексът активира и жлезите с вътрешна секреция, като по този начин подобрява метаболизма. Това обаче не са всички предимства.



Засилва имунната защита

Страстният секс прави тялото ни по-силно и помага в борбата с респираторните вирусни заболявания. По време на правене на любов се произвежда хормонът DHEA, който може да предотврати или забави хода на заболяването.

Укрепва работата на сърцето

Кардиолозите твърдят, че редовният секс (2-3 пъти седмично) намалява вероятността от инфаркт при мъжете на средна възраст.

Повишава настроението

Полза от страстния секс има не само за тялото, но и за душата. По време на правенето на любов нивата на серотонин и ендорфин се повишават. Следователно тези, които обичат горещите страстите, са по-малко склонни към изпадане в депресивни състояния.

Прави ни по-умни

Вследствие на експеримента учените достигнали и до още едно интересно заключение. В рамките на 2 дни след полов акт участниците в изследването демонстрирали по-добри резултати в тестовете за пространствено мислене.

Четете още: Е сега ги бихме: правили сме повече секс от германките и италианките по време на пандемията