Автор
Woman.bg

Усетим ли нужда от промяна, косата е първата "жертва"

В днешната си традиционна петъчна рубрика "Домашни тайни за красотата на косата" нашата приятелка Цони от Салон за коса и маникюр ONE ще ни поговори за промените в живота, които можем по елегантен начин да пренесем и върху прическата си, за да бъдем още по-привлекателни и неотразими. След като миналия път тя ни показа горещите прически на лято 2019, днес ще ни разкрие как да ги съчетаем, ако сме в етап на генерална промяна в живота си. Прочетете какво споделя Цони:

От опита ми през годините разбрах, че поривът за драстична промяна във външния вид на жената много често е породен от желанието ѝ за промяна в живота. Косата издава много за хората, тя е жива, носи нашето ДНК и разкрива идентичността на дамата и посланието, което тя иска да изпрати към света и околните.
Много жени, след раздяла с мъж, посягат към косата си, като често премахват дългите коси и се подстригват много късо. Искат нова външност и чрез промяна на прическата отварят нова страница живота си. Като Лейди Даяна след раздялата ѝ с принц Чарлз. Първата външна промяна беше в скъсяването на косата ѝ.

Нова прическа, нова идентичност. Щастливата промяна в живота на жената също води до промяна във външният вид. Много често младите майки сменят външността си, стават по-практични. Макар и да прекарват повечето време вкъщи с бебчето си, важно е все пак да останат верни на модните тенденции.



За сватбата си всяка дама залага много на перфектната прическа, за да е неотразима за своя любим. Често цветът ѝ бива променен, както и формата, сякаш заявяващи новия статус.



А с напредването на възрастта много жени прибягват до светлите, медни тонове, скъсяват драстично косата си, грижат се много повече за външният си вид. Сякаш с натрупването на годините външната красота взема превес при дамите. Третата възраст не ги прави баби, а модерни, осъзнати жени. Много от тях подчертават екстравагантността си с ярки цветове и дръзки визии.