Автор
Весела Георгиева

Ути Бъчваров преживя голям ужас в Австралия. Какво се случи на известния готвач?

Ути Бъчваров преживя кошмарна ситуация по време на почивката си в Австралия. Настроението на известния готвач било помрачено от нещо, случило се, докато той се гмурка и разхожда.

View post on Instagram
 

Готвачът започна престоя си на континента със снимка, която го показва потопен във водата. В Инстаграм пък сподели весели клипчета - как се опитва да влезе в неопреновия костюм и как се е заклещил в него.

"Гмуркал съм се на много места по света, нямаше как да не се гмурна и в Големия бариерен риф. Дайвинг екипът оптимистично ми осигури най-големия неопрен, който имаха в центъра за гмуркане. Типично в мой стил, се заклещих в него. След самостоятелна борба с неопреновия костюм, професионален тим от двама души видя мъките ми и ме освободи от оковите му", през смях разказва той.

View post on Instagram
 

Макар и без пълна екипировка, властелинът на големите тигани все пак е успял да се гмурне - температурата на водата била около 28 градуса. А съвсем близо до него плували акули, токсични медузи и скатове.

Докато обаче Ути трупал впечатления, лоши хора влезли в хотелската му стая и претършували всичко. Цялата стая била обърната в краката нагоре!

Но това било само на пръв поглед. Оказало се, че всичко е дело на... лоши папагали.

„С приятели отседнахме в един много красив и интересен комплекс, където се намират и едни жълтопери папагали. Те са суперпробивни и нахални. Много хора се оплакват от маймуните в такива комплекси, но не те са проблемът“, разказа Ути за "Телеграф".

„Първата ми мисъл беше, че са ме ограбили, че са влезли някои местни джебчии. След като огледах хубаво стаята, осъзнах, че нищо не е откраднато. Нищо не липсваше, но всичко беше разхвърляно и бяха изядени всички възможни снаксове, курабийки, захарчета и всичко подобно“.

View post on Instagram
 

Въпреки това готвачът заложил на положителните емоции. Но станал по-внимателен.

„Папагалите са изключително нахални. До този момент не им бях отдал толкова внимание, но на следващата сутрин видях как 4-5 са се събрали на терасата и чакаха да освободя терена, за да атакуват отново. Уплаших се наистина. В тропиците е пълно с големи медузи, скатове, които са с огромни шипове и са много опасни. Заснех кадър на един от плажовете, където се бяха събрали може би над 100 ската. Човек тук трябва да е много внимателен. В горите и джунглата по на север е пълно с всякакви гадини. Тук живеят 5 от най-отровните змии в света все пак“.

Очакваме повече снимки и забавни истории.