Автор
Цвета Герчева

В хармония с лятото - 3 тайни за красива кожа

Лято е и никой не може да оспори този факт. И дори прогнозата за времето по морето да е с нюанси на дъжд и малко облаци, един съвет от мен - не вярвайте на синоптиците. Веднъж стигнете ли до плажа, ще разберете, че няма никакво значение какво е времето. Важни са мястото и фактът, че сте далече от града, от офиса и от онези забързани сутрини, в които човек си казва: кога ще дойде тази отпуска, нямам търпение вече...

А истината е, че да умееш да почиваш, да релаксираш, да усещаш тялото си ревитализирано и пречистено е талант, който всеки трябва да научи и да развива. И няма никакво значение къде си и дали графикът в офиса ти е натоварен до такава степен, че имаш усещането, че си част от администрацията на севернокорейския президент или ще изпращаш совалка в Космоса. Тайната е в начина, по който възприемаш нещата в живота си и в хармонията, която успяваш да постигнеш.

А негово величество "Равновесието" е категория, която трябва да подредим в ежедневието си с гриф Nota Bene.

Как обаче да постигнем хармония с тялото си през лятото, как да запазим свежестта на кожата си, въпреки жаркото слънце, каква е тайната на жените, които винаги изглеждат перфектно? Издаваме ви 3 важни правила за това как да бъдем красиви и в равновесие с дамската си натура през топлите дни:

1. Никога не си забранявай емоции

Казват, че забранените емоции се връщат към нас като бумеранг. Реално пожелаеш ли едно изживяване, независимо дали ще го осъществиш или не - то вече се е случило някъде в съзнанието ти. Допуснеш ли, че искаш нещо - няма нужда да се съпротивляваш - то вече е факт на емоционално ниво. Затова една от тайните на щастливите и успешните жени, които са в хармония със себе си, е да не си забраняват да мечтаят и да искат да опитват нови и нови неща. А лицата им са красиви и одухотворени. Знаете ли защо? Защото вероятно даже и в този момент мечтаят за някое страхотно приключение и вярват, че един ден ще го осъществят.

2. Водата те прави красива

Това, че трябва да се пие повече вода през лятото е мантра, която всички специалисти повтарят постоянно. Малцина са тези обаче, които обръщат внимание на въпроса каква вода е добре да се пие. Красивите жени с хубава кожа умеят да хидратират тялото си правилно. А за тази цел на първо място е добре да се пие изворна вода на стайна температура. Не газирана и не студена.

Колкото по-прясна е водата, която пиете, толкова по-добре. В този ракурс - не е срамно да си напълните няколко литра от някоя чешма. Даже и да не е минерална, "живата вода" от извора ще ви направи по-красиви, защото ще влезе в клетките ви по-бързо от пречистената с хлор, стояла месеци наред в пластмасови бутилки.

3. Довери се на билките за хармония

Да бъдеш в хармония със себе си е трудно, но не и непостижимо. Просто трябва да накараш всичките си чувства да "работят" в симбиоза. С организма е същото - за да имаш красива кожа например (не забравяйте, че кожата е най-големият орган в човешкото тяло), трябва всички органи и системи да работят отлично заедно. Как обаче можем да постигнем това единство? Като на първо място се погрижим за хормоните си. А това не е никак лесно и именно тук на помощ идват даровете на природата - билките.

От векове се знае, че има растения, които помагат за хармонията в организма ни и контролират хормоните ни. Когато тези така важни вещества са в норма, тялото ни е здраво, кожата - сияйна, а настроението ни - винаги добро. В натоварения график, в който живеем, в средата, в която ни обкръжават стотици ксенохормони, телата ни са изправени пред истински химичен апокалипсис и ние често губим здравословното хормонално равновесие. Затова на помощ идват някои специални растения, витамини и минерали като агнус кастус, центела азиатика, репей, гроздово семе, растителен витамин D и органичен селен. Именно те влизат в състава на „Лейди Хамония“ - добавка, която съдържа натурални екстракти с благотворно влияние върху женското здраве, a формулата ѝ спомага да се отървем от целулита и бръчките, подсилва антиоксидантната защита, подхранва косата, кожата и ноктите, спомага за здравето на кръвоносните съдове и най-важното - възстановява хормоналния баланс на тялото.

(в материала има продуктово позициониране)