Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

В сезона на Стрелеца: Очакват ни промени, вълнуващи емоции и нови преживявания

На 22 ноември Слънцето в своето вечно пътуване през зодиака премина в огнения знак Стрелец, където ще остане до 21 декември. Меркурий се присъедини към същия знак на 24 ноември и остава там до 13 декември, когато ще влезе Марс и ще ни подтикне към действия.

Стрелецът е знакът, който винаги търси смисъл в живота, истината и свободата. Свободата може да се прояви по различни начини, така че това е идеалният сезон всеки да намери това, което му подхожда най-добре. Стрелецът се управлява от Юпитер, планетата на оптимизма и щастието. Приканва ни да се движим повече, да търсим нови посоки на лично или професионално ниво, да прегърнем приключенията и да отворим своите духовни, географски, философски хоризонти. Този период, е много по-лек от преходния, винаги свързан с подготовката за празничния период на Коледа, който често е по-забавен от самите празници.

Завършете старите работи, подобрете връзките си

Сезонът на Стрелец също ще бъде изпълнен с няколко важни момента, които ще бъдат повлияни от позицията на Нептун (квадратура) и декемврийското слънчево затъмнение в новолунието на Стрелец, които са кармични. Очаквайте много важни завършвания (финали) в периода от 30 ноември до последното пълнолуние за годината в Близнаци (19 декември). През тези три седмици може да се почувствате странно и неудобно, докато затваряте някоя стара глава в живота си. Някои завършвания могат да бъдат болезнени, докато други може да се отворят за нещо ново.

Не забравяйте, че промяната не трябва непременно да е страшна. Често може да ни отведе точно там, където трябва да бъдем.

Въпреки това, има специален ден в сезона на Стрелец, за който трябва да внимавате: 4 декември. Тогава ще има пълно затъмнение на Слънцето, което в комбинация с Меркурий дава сила, страст и енергия на живота. Някои хора ще бъдат завладени от мания за величие и прекалено самочувствие, ще бъдат склонни към предателство и измяна. В този ден могат да се изрекат думи, които да наранят някого, когото харесвате или обичате. Бъдете разумни. Пуснете кормилото и оставете вълната от събития да ви отведе на подходящото за вас място.

Основната тема на тазгодишния сезон за Стрелец е свободата, така че можете да почувствате жаждата за свобода и желанието да следвате собствените си идеи и цели. Много хора може дори да искат да се отърват от връзките и отношенията с хора или ситуации, които може да са пречели на мечтите им досега. Идеалното време да реализираме планове и мечти, да бъдем авантюристи и да предприемем смели действия, които да ни доближат до целта.

Енергията на Стрелец ви кани да се заредите с ентусиазъм, да празнувате радостта от живота. Ако забележите, че късметът е на ваша страна – възползвайте се от него по-бързо! Не го приемайте за даденост!

Четете още: Стрелци, ще постигнете всички важни цели през декември