Автор
Woman.bg

В стила на Меган Маркъл: Деси Радева в дълга черна рокля

Жената до президента - Десислава Радева, засия с кралски блясък по време на традиционния прием в НИМ по случай Деня на българската просвета и култура - 24 май.

Половинката на Румен Радев се появи в елегантна черна дълга. С деколте тип "лодка" и голи рамене, тоалетът изключително напомняше на любимия стил на херцогинята на Съсекс - Меган Маркъл.

Красивата ѝ визия бе допълнена от дълъг перлен гердан, който стоеше като акцент на фона на тъмния тоалет, и нежни бели обувки.

За разлика от президентшата, вицепрезидентът на Република България - Илияна Йотова, бе заложила на широка бяла туника с декорация от черни флорални бродерии, съчетана със стилен черен панталон.

На събитието присъстваше и генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле, която посети България по покана на президента и активно участва в тържественото отбелязване на Деня на българската култура и славянската писменост.

"Тя сподели не само уникалния празник на един народ на духа, но изрази своята признателност към нашето богато духовно наследство и остана истински възхитена от таланта на българските деца", заяви Румен Радев.

Азуле също се оказа фен на класическия тъмен натюрел, привличайки вниманието с модерната за сезона рокля тип "риза", прибрана в талията с широк колан. Контрастните елементи от светъл шал и артистично висящи обеци придаваха на гостенката особено арт обаяние.



Всички гости бяха очаровани от музикалната програма, която хорът на Националното музикално училище "Любомир Пипков" им поднесе по повод празника на братята Кирил и Методий.

Четете още: Най-красивите визии на Деси Радева за 2018-а