Автор
Woman.bg

Валиде султан от "Великолепния век" разкри тайната на красотата си

Тя е една от най-възхваляваните и обичани по цял свят актриси. Нейните роли са еталон за подражание от редица изгряващи и утвърдени млади звезди. Феновете на турските сериали я сравняват с богиня, а мъжете още въздишат по нейния неувяхващ чар. Тя е едва 15-годишна, когато грабва короната "Мис Турция".

Представяме на вниманието ви Небахат Чехре – актрисата, която през март тази година чукна 75 години, а днес е по-красива от всякога.

View post on Instagram
 

Каква е тайната за "вечната младост" на една от най-известните турски актриси, разкрива самата тя пред медиите в Турция преди броени дни.

"Не съм фен на грижите за кожата и не посещавам салони за красота, но през целия си живот на всеки две седмици ходя на хамам и си правя пилинг. Освен това от години пия чаша топла вода с лимон 40 минути преди закуска", издава Валиде султан от "Великолепния век".

View post on Instagram
 

В интервю пред една от турските телевизии Небахат споделя, че редовните посещения в салона за красота няма да те спасят, ако имаш лоши гени, а хубавата кожа остава млада за дълго време и без постоянна външна намеса.

"Наистина нямам идея. Преди редовно ходех на фитнес, но често получавах възпаление на гърлото. Играех тенис, докато веднъж не ми стана лошо на корта, тогава се уплаших и се отказах и от тениса. С други думи, от десет години насам вече не практикувам никакви спортни дисциплини, нито пък спазвам диети."

View post on Instagram
 


Ето какво още разкрива Чехре относно тайните на своята красота:

- Не пуша.
- Хляб и други тестени изделия консумирам само за закуска.
- Вместо червено месо предпочитам риба.
- Между храненията приемам пресни плодове и зеленчуци.
- Не си лягам, без да съм свалила грима от лицето си.
- Ежедневно пия не по-малко от 2 литра вода.
- След 7.00 ч. вечерта не ям нищо.
- Почиствам кожата и косата си и винаги се старая да ухая приятно.

View post on Instagram
 

Четете още: Защо Берен Саат повехна? Феновете са притеснени за любимата си султанка