Автор
Люблена Папазова

Ванга стигна до Брюксел благодарение на две българки

Сърцатата българка Златина Русева за осма поредна година представи в европейската столица Брюксел най-добрите родни писатели, артисти и музиканти. Русева, която живее в Белгия от 1986 година, организира фестивал на българската култура не само да я представи на чужденците, но и да напомни на нашенците зад граница за постиженията ни в тази сфера. Когато се отзова в Белгия там липсвал културен живот, насочен към българите и затова дейната дама решила да поправи тази несправедливост. Започнала на шега, но днес фестивалът е сериозно събитие, чакано с нетърпение от българската общност.
Златина, която е режисьор-документалист, тази година акцентира върху българското кино и показа три нови български филма: „Възвишение”, „Вездесъщият” и „Христо”.

Организаторката на фестивала Златина Русева

Журналистката Капка Георгиева пък представи своите книги „Ванга от рода на прокълнатите”, „Аз съм Дънов” и „Вера-мисия феномен”. Русева решила още в началото на тазгодишния фестивал да даде шанс на чужденците и нашенците да се докоснат до тайнството на българските феномени. Бившата съпруга на Волен Сидеров подбрала откъси от своите книги за Дънов и Ванга, които силно впечатлили присъстващите, а на бурната дискусия всеки успял да сподели своите срещи със света на дълбоката духовност, чиито носители са хора като Учителя и пророчицата от Рупите. „В Брюксел има едно сериозно ядро от хора, които наистина се интересуват от духовността. Исках да говорим за феномените, защото те освен че са гледали и познали на някого, са ни изпратили и сериозни послания как да бъдем човеци, как да сме здрави, щастливи и доволни”, разказа пред woman.bg Златина Русева.

Четете още: Васко Василев омагьоса 14 000 души с цигулката си