Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Венера срещу Нептун - илюзиите се превръщат в разочарования

На 24 септември Венера, планетата на любовта и парите в опозиция с Нептун, планетата на илюзиите и измамите.

Аспектът на Венера с Нептун може да предизвика нереалистични цели и очаквания. Възможно разочарование в личния живот, финансови загуби, като измама или инвестиране в съмнителни схеми.

Тази опозиция на планетите най-вероятно кара хората да са подозрителни към другите, често недоверчиви дори към тези, които са им близки. Някои може да се чувстват измамени, когато няма истинска причина за това, просто защото умът им ги мами. Влиянието на Нептун може да превърне ума в токсична среда, изпълнена с несигурност поради емоционалната възприемчивост, която носи.



Опозицията на Венера и Нептун може да причини проблеми във взаимоотношенията. Да бъдеш прекалено идеалистичен или лековерен може да доведе до объркване или разочарование в любовта, което може да бъде пагубно за самочувствието. В повечето бракове могат да се прокраднат съмнения и сянката на недоверието да се настани трайно между партньорите. Лесно може да се изпадне в самозаблуда.

Трябва да бъдете внимателни по всички въпроси, свързани с парите. Възможни са също и финансови проблеми, както и финансови загуби. Под това объркващо и измамно влияние е по-вероятно да станете жертва на измамници, които искат да се възползват от вашите грижи и търпение.

Трябва да сте по-наясно с потенциалната опасност от всякакви оферти, схеми или сайтове за запознанства в момента, въпреки че това не е най-доброто време за намиране на идеалния партньор или инвестиции.

При този дисхармоничен аспект, връзката с Висшия разум е прекъсната. Фантазиите ще се поразвихрят малко. Добре е да се избягват алкохол, наркотици, транквиланти и сънотворни, да се сведат до минимум, ако не можете да се откажете. Водата сега представлява особена опасност. Избягвайте плуване и разходка в плавателни съдове, особено в нетрезво състояние или под въздействието на някакви лекарства.



Може да се появи излишен оптимизъм и самоуспокоение, че ситуацията около вас е по-добра, отколкото е всъщност. Да не се форсират събитията. Някои планове няма да се сбъднат, надеждите ще отлетят в различни посоки. Голяма е вероятността от скандали. Изисква се такт и дипломация в отношенията с хората.

Опасността от дезинформация е голяма, затова бъдете много внимателни. Човек дори да има много работа, ще го влече повече към развлечения. През нечии глави ще преминават предателски мисли. Вие може да не влезете в тази категория, но това е общата преобладаваща тенденция сред населението от този дисхармоничен аспект.