Принц Хари вероятно ще бъде принуден да пътува спешно за родината, за да може да се сбогува с дядо си Филип. Според The Royal Observer, 99-годишният съпруг на кралица Елизабет Втора е вече трета седмица в болница. Изданието се позовава на свои доверени източници от двореца, пише Lupa.

View post on Instagram
 

На 1 март принц Филип бе преместен от болницата в Лондон "Едуард VII" в болницата "Свети Вартоломей". Твърди се, че се е наложило изследване, което е свързано с хронично заболяване на сърцето.

Първоначалната причина за хоспитализацията на съпруга на кралицата бе инфекциозна болест, която все още не е излекувана. Източници на The Royal Observer обаче твърдят, че в двореца вече се готвят за погребението на Филип...

View post on Instagram
 

Херцогът на Единбург принц Филип Маунтбатън е роден през 1921 година. През юни той ще навърши 100 години.

Според протокола при смърт на принц Филип в държавата ще бъде обявен траур. До края на траура кралицата не трябва да се занимава с държавни дела, включително и да одобрява нови закони.

Предполага се, че на погребението ще присъстват само членовете на кралското семейство, приятели на Филип и генералният секретар на Общността на нациите.