Автор
Десислава Недева

Вижте как денят, в който сте родени, определя вашия характер

Всички сме чували, че според датата, часа и мястото си на раждане, ние можем да съставим натална астрологична карта, която да разчете както характера, така и нашето бъдеще. Но знаете ли, че денят от седмицата, в който сме се родили също не е случаен?

Вижте коя планета е неговият управител и по какъв начин влияе тя върху съдбата ни.

Понеделник

Понеделник е ден на Луната. Тя е чувствена и емоционална, затова хората, родени на този ден, са нежни, деликатни и сантиментални натури. За щастие те много добре знаят как да управляват своите емоции и често са емпати, които искрено се интересуват от живота на другите и винаги ще им помогнат с каквото могат. Освен това са изключително грижовни и семейно ориентирани, като основната им цел в живота е да осигурят щастието и просперитета на хората, които обичат. Понякога могат да станат прекалено обгрижващи, затова не е лошо да се научат кога трябва да се отдръпнат назад и да оставят другите сами да поемат контрола в своя живот.



Вторник

Марс управлява вторник, поради което хората, родени в този ден са енергични и дейни. Те винаги са в движение и не се спират пред нищо и никой, особено когато имат цел, която да преследват. За тях важи израза „луд умора няма“ в най-буквален смисъл. Не че наистина са луди, просто трудно успяват да си починат, а сънят обикновено е мираж, защото кой има време за спане, когато има толкова работа за вършене. Обичат да си създават хиляди предизвикателства, които да преодоляват и благодарение на своята борбеност и силен дух, в повечето случаи успяват. Когато нещата не вървят по план, имат лошото качество да избухват и да се ядосват за глупости, но добрата новина е, че поне бързо им минава.

Сряда

Сряда е под опеката на Меркурий, който прави хората, родени на този ден, безкрайно любознателни. Могат да изглеждат досадни на моменти, защото обичат да задават безброй много въпроси, но истината е, че те просто искат да знаят първопричината за съществуването на всяко едно нещо. Те са силно адаптивни личности и могат да завържат разговор с всеки един човек. Понякога могат да бъдат доста разсеяни, но затова пък се учат бързо и наваксват пропуските. Не се натоварват с излишни негативни емоции и когато нещо не се случва според очакванията им, те махат с ръка и продължават напред.



Четвъртък

Юпитер управлява четвъртъка и вдъхва голяма доза оптимизъм у хората, родени на този ден. Те са позитивни и мотивирани личности, които се отнасят към другите така, както те биха искали да се отнасят към тях. Имат много приятели, защото хората просто ги заобичват в секундата, в която са се запознали. Те са родени лидери, защото инстинктивно знаят как да подходят във всяка една ситуация. Тъй като имат тенденцията лесно да се отегчават, е препоръчително да пътуват често, за да си доставят нужната доза приключения и разнообразие.

Петък

Планетата Венера владее петъка и придава артистичност и творчески усет на всеки, родил се на този ден. Каквото и поприще да сте избрали да се изявявате, няма да имате равни. Любовта и красотата са причината, поради която дишате и живеете, затова е добре да се обграждате с изящни и любими хора и вещи. Материалните притежания са вашият малък порок, както и прекаленото внимание, което обръщате на чуждото мнение. Не е необходимо да получите одобрението на всички, за да сте успешни. Просто следвайте сърцето си, то знае къде да ви отведе.



Събота

Сатурн е владетелят на шестия ден от седмицата и оставя своя сериозен отпечатък върху съботничетата. Това са хора професионалисти в своята сфера, които живеят според високите си стандарти. Уверени в себе си, те не се интересуват от чуждото мнение и бавно, но сигурно катерят стълбицата на своята успешна кариера. Единственият проблем при тях е, че другите никога не са толкова честни и отговорни, колкото са те и често нямат човек в живота си, на който да могат да разчитат. Затова пък имат себе си и са си напълно самодостатъчни, макар и малко по-самотни, отколкото им се иска да бъдат.

Неделя

Последният ден от седмицата е управляван от Слънцето и хората, родени в този ден, са истински слънца – жизнерадостни, ведри, готови да помогнат на всеки с каквото могат. Често са заобиколени от много хора, защото излъчват позитивна енергия, която е като магнит за останалите, но предпочитат да зареждат батериите си в усамотение. Това ги прави изключително самостоятелни и независими като личности. Понякога се тормозят за глупости и могат да прекарат дълго време в размишления по несъществуващи проблеми. Опитайте се да се усмихвате повече и няма да изпадате често в меланхолични настроения.

Четете още: Може ли да се забрави жена Лъв? Никога!