Всеки човек рано или късно си задава въпроса дали има някакво по-особено предназначение на този свят. Отговора могат да ни дадат звездите.

Овен

Под това съзвездие се раждат хора с много млада карма. Настоящият им живот е едно от първите им въплъщения на този свят. В предишните си инкарнации Овните обикновено са били смели хора, готови на саможертва – воини, загинали в бой за родината си или просто добри хора, които са се жертвали за близките си. Околните обаче не са оценили по достойнство благородната им постъпка и затова Овенът носи в настоящето си превъплъщение силна обида към тях.

Чувството за обида ще го преследва цял живот. То може да поражда у него негативни черти на характера като своеволие, инат и егоизъм. Овенът трябва да осъзнае, че на хората трябва да им се оказва помощ доброволно, без да очакваш награда или похвала за това – само така той ще може да постигне душевна хармония.

Основната кармична задача на този знак е да овладее търпението. Ако Овенът бъде търпелив, той ще се научи интуитивно да отбягва опасностите и винаги да действа разумно, а това е пътят към щастливия живот без неприятни изненади.

Основните кармични връзки на този знак са свързани с децата. Овенът може сам да преживее трудно детство и да не се разбира с родителите си, за да се научи да носи отговорност за собствените си постъпки. Например, ако в миналия си живот той е бил труден тинейджър, то в този живот Овенът може да преживее отново проблема „родители-деца“, но вече в ролята на родител.

Кармата на Овена в отношенията с хората е да се научи да бъде чувствителен и разбиращ и да не дава воля на гнева си.

Телец

В предишните си въплъщения този знак е бил много впечатлителен човек и настоящият му живот е урок, който ще го научи да се справя със страховете, терзанията и страстите си и да не се води само от чувствата си. Това е особено важно за жените-Телци, които се отличават с повишена емоционалност.

За Телците от особено значение е домът, който трябва да е истинска крепост и да е най-уютното място на света. Кармата на жената-Телец я тласка през целия си живот да подрежда собственото си гнезденце и да гради здрави семейни отношения.

Основната кармична задача на Телеца е да се научи да бъде благодарен на Вселената за всичко, което тя му дава, и да възприема спокойно временните трудности и неуспехи. Именно затова съдбата често изпраща на Телците изпитания – несподелена любов, финансови трудности, липса на признание от страна на околните.

Щастлив ще бъде онзи Телец, който успее да осъзнае, че на света има много по-важни неща от състоянието на материална защитеност. Например жена-Телец, омъжила се по сметка, може да има много нещастна карма, защото впоследствие ще ѝ се наложи да си плати за опита да се сдобие с богатство за сметка на друг човек.

Близнаци

Близнаците не са извлекли сериозни поуки от предишните си животи. Те не са се научили да общуват с хората, както трябва, и затова в настоящия живот им предстои да развиват социалните си умения.

Основната им кармична задача е да направят правилния избор и да си намерят занимание, което да им е интересно, да му се посветят напълно, без да се разсейват по други неща. Тогава те ще могат наистина да преобразят света около себе си.

Близнаците идват на този свят, за да научат околните на нещо благодарение на високия си интелект, отличната си памет и хуманитарния си начин на мислене. Това показва, че в предишни въплъщения душата им е преодоляла сериозен духовен път. Предстои им да минат и през физически пътешествия, затова те толкова обичат новите места, далечните разходки, командировките и излетите на открито.

Това е изключителен знак, който може да се реализира в абсолютно всяка сфера, но многообразието от интереси не му позволява да се изкачи на върха на всички области. Близнаците изпитват панически страх от рутината и затова често сменят партньорите, зарязват начинанията си недовършени и се впускат в рисковани авантюри, което води до изтичане на енергия.

Ако Близнаците овладеят страха си пред постоянството, ги очаква щастлив живот. Ако пък не си направят навреме нужните изводи, могат да останат в пълна самота, да изгубят всичките си приятели и да не се реализират в нито една от дейностите, които пробват.

Близнаците навсякъде са заобиколени от кармични връзки. Повечето хора, които срещат по пътя си, всъщност не са им пратени от съдбата случайно – човекът от съседното място в самолета или водопроводчикът, извикан за ремонт, могат да имат значение за изпълняване на важна кармична задача.

Сред членовете на семейството Близнаците обикновено имат особени кармични връзки с братята и сестрите си. Именно затова е важно да поддържат с тях добри и безкористни отношения. Ако успеят, кармата ще бъде благосклонна към тях.

Рак

Родените под този знак в минали животи са натрупали определени кармични дългове, свързани със сферата на чувствата и отношенията. Именно затова в настоящето си въплъщение те обикновено са много потайни и предпазливи.

Дълбоко в душата си Ракът е много емоционален знак и просто има нужда от освобождаване на енергията си. Някои хабят жизнените си сили в сексуални страсти, мимолетни увлечения и кратки връзки – това е ехо от предишните им животи. Всъщност те трябва да осъзнаят, че най-важното са любовта и състраданието, душевната подкрепа на близките. Когато развият у себе си тези качества, Раците ще могат да станат наистина щастливи.

Както истинските раци си имат твърда черупка, така и хората, родени под този знак, държат да имат собствен дом, който да ги пази от всякакви неприятности и да им осигури безопасност. Важно е да осъзнаят, че всъщност домът им се намира в самите тях и че само истинското познаване на собственото им „Аз“ ще ги доведе до хармония със света.

За Рака най-великото чудо ще е да намери истинската си любов. Когато представител на този знак срещне втората си половинка, той ще се откаже от отрицателните си емоции и ще престане да се тревожи за дреболии, той ще усети вселенската енергия на любовта и животът му с всеки ден ще става все по-спокоен.

Кармичната задача на Раците е да проявяват мъдрост, търпение и умение да прощават на роднините си дори и в най-сложните и неприятни ситуации.

Само това ще им позволи да се издължат за предишните си лоши постъпки и да израстнат до едно ново ниво в следващия живот.

Лъв

Това е много силен кармичен знак. Човек, роден под това съзвездие, има огромна вътрешна сила. В предишния си живот обаче той най-вероятно така и не е срещнал хора, на чиято подкрепа да може да разчита. Затова той предпочита да постига всичките си цели в живота самостоятелно.

Кармичната задача на Лъва е да осъзнае, че властта на любовта е по-голяма от любовта към властта – и че умението да се обичаш сам себе си е много по-важно от любовта и признанието на околните.

Основният орган, който управлява Лъва, е сърцето му. Именно то му помага да намира сили за постигане на целите си. Ако сърцето на Лъва е открито, той ще може да подхранва с енергията си други хора и да влияе непосредствено на Вселената.

Друга кармична задача на Лъва е да се научи да приема адекватно критиката. Ако обаче Лъвът игнорира всичко и всички наоколо си, то той не изплаща кармичния си дълг, ами натрупва още повече. Неговата увереност в себе си може да премести планини, но не и когато го кара да усеща превъзходство над другите хора.

Най-голямата кармична грешка на Лъвовете е да се чувстват като центъра на Вселената. Въпреки че в природата лъвът наистина е царят на животните, той в никакъв случай не трябва да се превръща в своеволен инат и диктатор, защото по този начин ще изпусне възможностите си и ще отнема енергия от околните, вместо да споделя с тях от своята енергия.

Силата на Лъва се крие в неговата любов към всичко, което го заобикаля – семейството, децата, домашните животни, природата. Изпитвайки истински чувства, той изпраща към този свят лъч добрина, който сгрява всичко живо. Само истинските чувства му помагат да върви по жизнения си път, чувствайки се щастлив.

Кармичната задача на Лъва в отношенията с хората е да действа винаги според зова на сърцето си.

Дева

В предишното си въплъщение Девите са били в контакт със сферата на медицината и лечителството или са помагали на човечеството по някакъв друг начин. В настоящата инкарнация им предстои отново да свържат предназначението си с искрена грижа за околните.

Девите трябва да осъзнаят, че нищо на този свят не става случайно и че дори и неприятностите и необяснимите събития имат свой дълбок смисъл, заложен във Вселената.

Кармичната задача на Девата е да осъзнае мъдростта на Вселената и на нейните закони.

Едно от негативните вродени качества на този знак е придирчивостта. Девите непременно трябва да го преодолеят, за да бъдат щастливи. Трябва да спрат да съдят какво е добро и какво е лошо и да се научат да виждат ситуациите отстрани.

Негативната карма сполита Девите, когато те не могат да се справят с емоциите си и стават озлобени, раздразнителни, нетърпими към другите и неуверени в себе си.

Девите се проявяват в отношенията си с други хора. Ако се държат правилно и изпълняват кармичните си задачи, те са напълно способни да привлекат към себе си любимия си човек, който ще се окаже тяхната истинска половинка.

Кармичната задача на Девата не е свързана с рода, затова връзките с родители и други роднини обикновено не се влияят от предни въплъщения. На Девите им предстои да изградят собствено семейство и да създадат собствена родова карма.

Везни

В предишното си въплъщение представителите на този знак са играли важна роля във формирането на отношения между други хора. Везните може да са били миротворци или мъдреци, даващи добри съвети.

В настоящия им живот на Везните им е писано да срещнат много хора, с които вече са се пресичали в предишни инкарнации – като награда за правилно поведение или за изкупване на кармичен дълг.

Основната опасност за Везните е да изгубят равновесие и да започнат да се хвърлят от една крайност към друга – така те обезценяват целия натрупан опит от предишни животи и се вкарват в задънена улица.

Кармичната задача на Везните е да осъзнаят значимостта на хармонията и равновесието, на които се крепи Вселената. Те трябва да поддържат това равновесие във всичко – и във вътрешния си свят, и във взаимоотношенията си с околните, и в трудни житейски ситуации.

Везните са много чувствителни към нарушенията в равновесието в живота им. На тях им е трудно да се почувстват щастливи, когато нещо покрай тях не върви, както трябва. Но тези изпитания са им изпратени, за да осъзнаят доколко е важно да запазят вътрешно спокойствие и хармония, независимо от случващото се в околния свят.

За Везните човекът, с когото те могат да изградят щастлив семеен живот, е от огромно значение. Именно затова хората, родени под този знак, често си сменят партньорите и минават през няколко връзки – те просто се стремят да намерят онзи, с когото ще искат да бъдат не само в този живот, но и в следващи свои инкарнации.

Когато Везните срещат кармичния си партньор, животът им става хармоничен. Ако пък постоянно претърпяват неуспехи в личния живот, това показва определен кармичен дълг, който им предстои да анализират и поправят, за да постигнат щастие.

В отношенията с хората Везните имат кармичната задача да намерят втората си половинка.

Скорпион

Предишният живот на Скорпиона е бил изпълнен с непредпазливи постъпки, които сериозно са повлияли на други хора, но той е успял да поеме отговорността и да доведе начинанията си до край. Законите на кармата му предписват да преживее подобни ситуации и в настоящата си инкарнация, но вече с осъзнаване на отговорността за всичко, което той казва и прави.

Скорпионите често проявяват свръхестествени способности, например силна интуиция, предугаждане на бъдещето или други магически умения. Най-важното е те да се използват за добро и Скорпионът да стане добър вълшебник, а не зъл магьосник.

Когато Скорпионът поеме по пътя на доброто и победи долните си инстинкти, той засилва връзката си с Вселената и много скоро ще види положителни резултати. Когато обаче проявява тъмната страна на природата си – манипулира хората, лъже, става мрачен и циничен – той задълбочава още повече кармичния си дълг.

Кармичната задача на Скорпиона е да преодолее своето низшо „Аз“, да се освободи от егоизма, да се научи да уважава нуждите и желанията на другите хора, да не се стреми към еднолична власт.

На този знак му е писано да преживее периоди на депресия и страдания, но те му се дават за по-нататъшно развитие. Само преживявайки истинска душевна болка, Скорпионът ще може да изкупи греховете от миналите си животи и да се прероди като съвсем нов човек.

Тъй като кармата на Скорпиона сама по себе си е негативна, него го очакват много трудности в отношенията с околните. За него кармични са почти всички любовни връзки.

Кармичната задача на Скорпиона в отношенията с други хора е да се научи да прощава на човек, който му е причинил болка, да не се стреми към отмъщение, да не изразява душевните си преживявания в агресия към другите.

Стрелец

В предишнат си инкарнация Стрелецът е бил непоколебимо уверен в собствената си правота и често неспособен да оцени обективно действията си. Затова в този си живот му предстои да изработи своята карма в сферата на сътрудничеството.

Кармичната задача на Стрелеца е да се научи да се държи правилно в обществото, да зачита мнението на другите, да бъде тактичен с тях и да вижда всяка ситуация от различни гледни точки.

Писано му е да осъзнае, че този негатив, който той приписва на други хора, всъщност отразява собствените му черти, които той не приема или отрича.

Този знак може да се нарече рисков, тъй като по природа е надарен с непоколебима вяра в себе си и в своите възможности и понякога се набърква в ситуации, които други хора отбягват.

Сред Стрелците има много вярващи, които често ходят на църква. Независимо каква религия изповядва, Стрелецът осъзнава, че божественото се крие във всичко наоколо. Ако не се откаже от духовните си търсения, го очаква интересен и наситен живот, а той самият ще стане човек, който ще помага на други да намерят пътя си към светлината.

Представителите на този знак много държат на свободата – без нея Стрелецът се чувства като стиснат в менгеме. Той трябва да разбере, че истинската свобода се намира вътре в него и че за да бъде щастлив, не е задължително да има външна свобода.

Кармата на Стрелеца е да служи на обществото, което го заобикаля в най-широкия смисъл на думата.

Козирог

Родените под този знак са преминали много въплъщения и са натрупали огромен житейски опит. В предишни инкарнации Козирогът може да е заслужил почит и уважение и настоящото прераждане за него е нов кръстоносен поход за получаване на престиж и социален статут.

На Козирозите им предстои наситен живот, в който ще им се налага да поемат сериозни отговорности и да се справят със сложни задължения. Ако представител на този знак успее да поеме контрола над своите чувства и емоции, той ще се сдобие с невероятна сила.

Кармичната задача на Козирога е да осъзнае, че успехът трябва да се дефинира изключително според собствената му представа за него, а не според мнението на околните. За да постигне щастие, той трябва най-вече да умее да се приема сам себе си, с всичките си предимства и недостатъци, и да уважава собствените си интереси.

Козирозите често усещат, че носят на плещите си някакво тежко бреме. Това чувство е свързано с факта, че душата им е доста „стара“, преминала множество прераждания. Те не бива да взимат живота твърде на сериозно, защото иначе може да потънат в униние и в състояние на постоянна умора.

Когато Козирогът осъзнае, че всички пречки са напълно преодолими и започне да се усъвършенства духовно, той ще получи щедри дарове от Вселената. Най-важното за този знак е да разбере, че не е нужно да се самоизтезава, че трябва да приема всичко по-спокойно и да свикне с мисълта, че прекомерната самокритика създава още повече проблеми.

Козирогът има силна родова карма. Като стара душа, преминала през много животи, той трябва да затвърди натрупания опит и да се постарае на всяка цена да осигури щастлив живот на децата си.

Водолей

В предишното си въплъщение Водолеят се е интересувал активно от принципите на равенството и справедливостта. В този живот му се дава свобода да изрази собствените си възгледи, без да е ограничен от някакви рамки. В същото време обаче му предстои да поработи над вътрешния си свят, за да стане по-толерантен към околните.

Като цяло животът на Водолея ще протече добре, стига той да осъзнае, че трябва да се труди за благото на семейството си, близките си и в интерес на цялото човечество.

Водолей е знакът на вселенската любов. Ако човек, родил се под този знак, изпита истинско чувство и види неподправената красота на душата на половинката, той ще осъзнае към какво всъщност трябва да се стреми в този живот.

Кармичната му задача е да проумее, че никой не е длъжен да действа така, както Водолеят смята за правилно, че има множество различни начини за изразяване на себе си. Той трябва да се научи да наблюдава другите, без да се дразни от неидеалното им поведение и винаги да забелязва поне нещо хубаво в постъпките на околните.

На Водолеите много им пречи вътрешният им инат и те трябва непременно да се борят с него.

Кармата на Водолея е да приеме света такъв, какъвто е, да се научи да забелязва необичайното в рутинните неща и да спре да подчертава колко е различен той от другите. Ако успее – жизненият му път ще бъде спокоен и хармоничен.

Представителите на този знак нямат родова карма, защото основното му предназначение е свободата. Водолеите обикновено с лекота напускат родния дом, заминават далеч от близките си, рано стават независими. Имат здрави връзки само с приятелите си.

Риби

Този знак сам по себе си е кармичен, защото показва богат жизнен опит, получен през предните животи. В настоящата инкарнация на Рибите им предстои да осъзнаят и преодолеят собствените си натрупани предразсъдъци, за да се научат да разбират същността на нещата и да продължат развитието си.

Предното въплъщение е надарило Рибите с невероятна интуиция, но нестабилността на емоционалното им състояние, склонността към депресия и пагубните зависимости, в които те се крият след неуспехи, им пречат да я развият.

Много от представителите на този тайнствен знак са били подложени на преследване и гонения в предишни животи – и това ги е научило да ценят страданията на другите и искрено да съчувстват на околните. Това е сигурно най-доброто качество, което са получили Рибите в настроящето си въплъщение.

Кармичната задача на Рибите е да осъзнаят важността на саможертвата. Ако човек, роден под този знак, работи над себе си, отхвърли негативните черти на характера си и се научи да дава безвъзмездно любов и добрина на другите, той ще стане безкрайно щастлив.

Ако обаче Рибите започнат да забравят напълно за себе си и за интересите си, само и само околните да ги сметнат за добри хора, те няма да намерят, а ще изгубят себе си, и следователно няма да изпълнят кармичната си задача. Те трябва да се откажат само от най-низшите си негативни качества, да спрат да робуват на илюзии и да станат жизнерадостни и духовно развити.

Много Риби толкова силно искат да помогнат на други хора, че вместо да им дадат приятелски съвет просто се стремят да ги спасят, като по този начин ги лишават от възможност да решат проблема със собствени сили. Представителите на този знак категорично не бива да правят това, защото така угаждат на чуждата слабост вместо да мотивират хората да бъдат отговорни за собствената си съдба.

Кармата на Рибите е да осъзнаят, че трябва да спасяват само самите себе си, а за другите хора трябва само да се грижат, да им дават съвети, но не и да решават проблемите им лично. Това е единственият начин Рибите да запазят душевно равновесие.

Съдбата често изпраща на този знак лоши хора, но тези зли индивиди играят важна роля, защото са изпитание за Рибите и са само временно явление.