Автор
Woman.bg

Вижте какво не ядат корейките, за да изглеждат перфектно!

Азиатките са слаби и фини. Как успяват да бъдат винаги във форма? Дали това се дължи на гените или на някакви строго пазени тайни за хранене и физическо натоварване?

В Южна Корея красивият човек не може да бъде дебел, казва Кенгха Мин, пътешественик и блогър. До голяма степен визията на местните дами се дължи на наследственост, но начинът на живот и навиците също имат своята роля, обяснява Мин за Wday.ru.



Начинът на хранене
Традиционната корейска храна не е мазна. Тя включва ориз, месо, зеленчуци. Менюто е богато на фибри, което е полезно за храносмилателната система. Ако хапвате пържола, зеленчуците ще ви помогнат да я преработите по-бързо. Зеленчуците обикновено са патладжани, броколи, карфиол, спанак, домати.
Ястията се приготвят на пара, използва се наистина много малко мазнина. Обикновено месото и зеленчуците се задушават в собствен сос. Консумират се малко кисело-млечни продукти. Млякото се прави от банани и ориз, в него няма мазнини. Корейките не хапват хляб, защото такъв не се произвежда.



Напитките
Ако искате да бъдете стройни, пийте повече вода. Тя е полезна не само за кожата, но и за тялото. След 6 часа вечерта в Корея не се яде, пие се само вода. По време на хранене на масата винаги има прясна вода. Газираните напитки са непознати за корейците. Ако си поръчате кафе, то ще бъде студено, американско, без захар. Другите видове напитки с кафе, като капучино или лате, не са популярни.

Спортът
Младите хора в Корея работят много, но и спортуват редовно. Фитнес треньорите обикновено са и диетолози. Те дават ценни съвети, свързани с начина на хранене, изготвят индивидуални програми.
Много е модерно да следите за добрата си форма чрез мобилно приложение. Благодарение на него корейците следят мускулната маса, килограмите, количеството изпита вода. Ако не остава време за фитнес залата, се спортува у дома.

Сладките изкушения
В Корея не се хапва и шоколад. Вместо него като десерт се сервира плодово желе. В него има малко калории, но пък е много вкусно. Ако обаче искате да отслабнете, ще трябва да се откажете и от желето и да откриете заместители на захарта. Най-добре хапвайте плодове.



Активната почивка е важна
Корейците са спокойни хора и обичат да си почиват в компанията на приятелите си, на чаша кафе. През уикенда често ходят на танци или караоке. В страната се предлага възможност да си наемете велосипед напълно безплатно, а инфраструктурата е подходяща за този вид спорт.



Грижа за тялото
След тренировка корейката винаги се глези с масаж. Предлагат се различни видове – антицелулитен, обтривания с различни продукти. Използват се и специални пластири за отслабване, които се слагат вечер върху проблемните зони. Веществата в тях попиват в тялото, загряват клетките и подпомагат изхвърлянето на мазнините.



Детоксикация в зелено
Няколко дни в месеца всяка корейка се подлага на детокс. Този режим на хранене, залагащ основно на плодове и зеленчуци, помага на тялото да се освободи от токсините и да се свалят излишни килограми. Подходящи са зелените плодове и зеленчуци – спанак, броколи, авокадо, салатите, зелето.