Откакто Меган Маркъл и принц Хари напуснаха кралското семейство противопоставянето им срещу Кейт Мидълтън и принц Уилям е по-очевидно отвсякога. Такова е и мнението, изразено от Дънкан Ларкомб, автор на книгата „Принц Хари: Вътрешната история“ и специалист по въпросите, свързани с кралското семейство.

“Двете двойки участват в трансатлантически конкурс за красота” - твърди специалистът в свое скорошно интервю. Според него Хари и Меган се опитват с всички сили да се впишат в култа към знаменитостите, който е силно характерен за американското общество. Това е завой в обратната посока от ерата на принц Филип, който застъпваше мнението, че са важни каузите, зад които членовете на кралското семейство застават, а не самите те като личности.

“Уилям и Кейт са абсолютно наясно, че трябва да направят повече, за да се продадат като двойка, семейство и хора” - допълва Ларкомб. Той наблюдава и забележителна разлика в начина, по който двамата общуват помежду си, по време на последните си публични появи.

View post on Instagram
 

“Спомнете си само видеото за тяхната годишнина, то е създадено целенасочено, за да очарова и да ги представи като личности и хората, които ще бъдат крал и кралица” - споделя още авторът.

Маркетинг специалисти разкриват, че херцогът и херцогинята на Кеймбрижд съвсем целенасочено се опитват да се ребрандират, за да достигнат до по-младата публика. Миналата седмица те дори смениха името на своя Instagram акаунт, който преименуваха от по-официалното Kensington Royal на Duke and Duchess of Cambridge. Двамата подмениха и профилната си снимка, като избраха такава от свое посещение на Ирландия през миналата година.

Само няколко дни, след като отбелязаха десетата годишнина от сватбата си, Кейт и Уилям обявиха, че пускат свой собствен YouTube канал, в който ще споделят видеа от инициативите, в които участват.

View post on Instagram
 


Подходът на херцогът и херцогинята на Кеймбрижд е в противовес с този на Меган и Хари, които предпочитат да споделят съдържание в платени платформи като Netflix и Spotify. Експерти от индустрията започват да намират множество прилики в проектите на херцога и херцогинята на Съсекс с рекламни кампании и смятат, че за вбъдеще тази тенденция ще се засили.

View post on Instagram
 


Фактите обаче са си факти, истината е, че целият свят следи всеки пост на Меган и Хари и Кейт и Уилям нямаше как да не отговорят на интереса към бившите членове на кралското семейство. Двете двойки се борят за много различни каузи, но въпреки това няма как да не съществува сравнение между тях. А вие на коя двойка симпатизирате?