Автор
Теодор Муховски

Вредни ли са интимните прически и пиърсингът?

Новата интимна мода вече е завладяла света! Известните личности прекарват все повече време в салоните за козметика, за да разкрасяват своите интимни части. Вече никой не говори само за обикновена кола маска или бръснене. Дамите прекарват часове наред накиснати във вани с билки, като отделят специално внимание на вагината си. Какви са най-честите прически там долу и дали са вредни - ще разберем точно сега.



Накичване с изкуствени диаманти и скъпоценности

Лепенето на всевъзможни бижута и скъпоценности върху обезкосмените интимни части се среща все по-често. Само че малцина представителки на нежния пол се замислят, че купените скъпоценни джунджории могат да предизвикат ужасен сърбеж по време на половия акт например. Не така мисли обаче актрисата Дженифър Лав Хюит, която не се притеснява да носи подобни накити в интимната си област.

Да се направите на брюнетка

Не са малко дамите, които искат да сменят цвета на интимната си прическа. Те решават, че искат да сменят русото си окосмение с черно. С това трябва да се внимава, защото кожата долу е много по-фина от тази на главата. А има случаи, в които жени слагат малко боя и под мишниците си, където кожата също е нежна и чувствителна. Затова не трябва да се прекалява и с тази изчанчена мода.

Да станете блондинка

Срещат се жени, които решават, че трябва да изсветлят своите косми между краката чрез химизиране на вулвата. Явно искат да подражават на Мерилин Монро, за която се знае, че също е изрусявала прелестите си.
Идеята да си блондинка навсякъде е завладяла доста дами, а последствията могат да бъдат доста неприятни - нежната кожа е възможно да се разрани и възпали. Ако се ползва препарат за изсветляване, подобен на белината, кожата е много по-податлива на дразнене, пришки и изгаряне.

Пълно обезкосмяване

Това може би е най-лесното за всички - да си нула номер навсякъде винаги е на мода. Може би жените си мислят, че така са ултра хигиенични и чисти? Оказва се, че не е точно така!
Доктори са на мнение, че когато има косми върху вулвата, кожата е много по-спокойна. Всяко махане на космите означава, че кожата може да просълзи, а обривите и инфекциите стават много по-вероятни. Затова много внимавайте къде ходите да се обезкосмявате и следете хигиената на салона за красота.



Поставяне на обеци

Пробиването в интимната област може би се смята за извратено от някои, но е любимо на други. Жените си мислят, че на мъжете това действа възбуждащо. А всъщност може да бъде доста вредно. Рисковете на инфекция при пробиването на нежната кожа са огромни, но ако все пак искате да го направите, трябва много добре да дезинфекцирате мястото преди или след пробива. Добре е да следите за последващи проблеми като подуване, почервеняване или алергии.

Четете още: Четири симптома на поликистозните яйчници, които не трябва да пренебрегваме