Всички са влюбени в ген. Мутафчийски: 35 суперзабавни колажа с него, които ни усмихнаха

"Светът е оцелял, защото се е смял" - тази безсмъртна мисъл на неподражаемия Радой Ралин като че звучи особено актуално днес, когато човечеството е изправено пред предизвикателството, наречено коронавирус. Не е тайна, че в моменти на криза и тревожност хората от всички исторически епохи и от различни кътчета по света са прибягвали тъкмо към хумора като начин да се противопоставят на страха.

Дните на изпитание не подминаха и България, а българинът за пореден път доказа, че нищо не може да разклати чувството му за хумор.

Това го доказват и набиращите все по-голяма популярност закачливи шеговити колажи с началника на Националния оперативен щаб - генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, който определено успя да спечели симпатиите на обществото. Включително и нашето.



Във Facebook дори бе създадена група под гръмкия надслов „Генералът каза”, в която потребители с богато въображение споделят своите забавни снимки и клипчета с шефа на ВМА.

От своя страна самият генерал също показа, че има добро чувство за хумор и че с охота приема закачките и вицовете по негов адрес. На въпрос, зададен му през последните дни, как ще коментира факта, че хиляди студенти се готвят да отидат на бригади отвъд океана, генералът със строг глас заяви: "Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде. Това е моят отговор".

Четете още: Бременна до ген. Мутафчийски: Позволете бебето да излезе