Време е да посветим вниманието си на Негово величество клитора – инструментът, който може да ни отведе право при оргазма буквално за минути и за който почти никога не говорим. Съвсем несправедливо е да го пренебрегваме, а дори и да ви звучи странно, много жени не знаят точно къде е той. Въпреки че живеем с него десетилетия наред, невинаги се сещаме, че можем да го използваме като източник на удоволствие и се задоволяваме единствено с обикновения сексуален акт, без дори да го докосваме.

Някои лекари споделят, че много дами не обръщат внимание на клитора си, защото е скрит между срамните устни. Те апелират да не спираме да изучаваме тялото си и да експериментираме, защото никога не знаем какво ще ни допадне. Също така трябва да сме много добре запознати със собствената си физика, преди да се впуснем в сексуални преживявания с друг човек. Ако знаете какво ви харесва, то ще дадете шанс на бъдещия си партньор да бъде по-добър любовник.



Какво е клиторът и къде се намира той?

Клиторът е малка и много чувствителна част от гениталиите ни, която се увеличава, когато сме възбудени, благодарение на усиления приток на кръв. Всяка жена би могла да достигне до върховното удоволствие в секса, ако му обръща повече внимание и го докосва по време на половия акт. Клиторът е женският еквивалент на пениса. Знаете ли, че той крие в себе си 15 хиляди нервни окончания?

Той не е всичко, което виждате на повърхността. Клиторът има и по-скрита част и крачета, които стигат до външните срамни устни и са изключително чувствителни по време на възбуда. Той е вашият най-добър приятел и всяка част от него, независимо дали я виждате, или не ви приближава все повече към оргазма.

Клиторът се намира точно над уретрата. Много е важно да го откриете и да не се притеснявате да го докосвате, защото единствено ще спечелите от това. Търсете различни начини да го стимулирате и разберете кой ви харесва най-много. Винаги нанасяйте лубрикант върху ръцете си, когато го докосвате, като за начало опитайте да го стимулирате с движения по посока на часовниковата стрелка. Можете да го направите и докато си взимате вана и изобщо във всеки един момент, в който почувствате желание за това.

Четете още: Любов е, когато вечер той те посреща с чаша вино...