Автор
Цвета Герчева

Всичко, от което се нуждаеш, е любов (и един хубав пикник на тайно място)

Дали заради онази черта в характера на момичетата, която момчетата много често наричат "женска интуиция", или заради усещането да бъдеш силна, свободна и щастлива от живота си, но миналия уикенд бях сигурна, че всичко, от което се нуждае една събота, за да бъде перфектна, е любов и един таен пикник на красиво място. Не питайте дали го организирах. Разбира се!

Тези, които ме познават, знаят, че в багажника на колата ми винаги има кошница, хубави стъклени чаши за вино и кутия с бели кецове и малка черна рокля за "сватби и погребения", както обичат да казват моите приятелки. Наскоро към сървайвър комплекта добавих и сгъваеми столове и маса - най-добрата инвестиция, която успях да направя за последната една година.

И понеже вярвам, че животът е игра на усещания, а знаете - има дни, в които просто имаш нужда от радост, точно в онази паметна събота си казах "Добре де, хайде да го направим".

Пиша този материал не за да се похваля какво сме правили миналия уикенд. Пиша го, за да ви мотивирам да потърсите вашата доза радост в живота. Да се замислите толкова ли е сложно да се усмихнеш със сърцето си и за да ви попитам какви са вашите неизвестни в уравнението, наречено съдба. Ще ви дам и няколко емпирични (тоест добити от съвсем личен опит) примера за това как може да се реши почти всяка сложна житейска задача. Признавам си за тях, понеже вярвам, че слабостите красят жената, особено когато са слабости от страст. И така:

Всичко, от което се нуждаеш, е идея. Добра идея!

Много често сме изправени пред монолитното усещане, че нямаме време, че нямаме ресурси, че нямаме пари или пък, че мечтите ни са страхотни, но неосъществими. Е, аз пък традиционно съм точно в другата крайност и винаги съм казвала, че човек може да живее минималистично и щастливо, единственото важно нещо е да има идея и план. Добър план. И ще ви дам един, както споменах, емпиричен пример.

*Имате нужда от малко релакс, спокойствие и красота в живота си? Палете колата към някоя поляна с гледка към още снежните върхове на близката планина (от столицата има 3 планини на около час, два шофиране - Рила, Пирин, Витоша) и организрайте пикник. Всичко, от което имате нужда, е любим човек, да си вземете безжична колонка, за да си пуснете малко музика, сгъваеми столове, хладно питие, малко хапване. И не желая да чувам оправдания от рода на "не знам къде да отида, не знам кого да поканя, не знам какво ще е времето..."

Където и да отидете, важното е да усетите красотата на мястото.

С когото и да сте - тайната е да потърсите красотата в отношенията ви.

Каквото и да имате в хладилника, все е достатъчно за един импровизиран пикник.

В моя случай е буквално сървайвър решение - малко масло, хляб, шепа грозде. За масло залагам на spredable варианта на Lurpak, защото е много лесно за размазване, има буквално супена лъжица рапично олио в добавка към чистото краве масло, за да го омекоти, и е наистина вкусно.

Новият им органик вариант със зелен етикет е голяма изненада - много добър продукт, който слагам в задължителния "присъствен списък" в хладилника оттук нататък.

Излез. Покори го този живот. Още днес!

Колкото и лекции по вътрешна мотивация да съм слушала, колкото и практики по самоосъзнаване и откриване на женската енергия да съм правила и колкото и книги на тема "как да живеем по-добре" да съм прочела, знам отлично: има само един начин да получиш всичко от живота. И той е да се изправиш, да сложиш десния крак пред левия и колкото и да ти е трудно понякога, да тръгнеш. Да се движиш и да гледаш напред. Затова и моят пример на тема как да предизвикаме съдбата да ни се усмихне, е горе-долу следният: ами стани, изправи се и ѝ се усмихни ти първа. Обезоръжи я тази съдба. Животът обича дръзките жени.

Осмели се да обичаш

Да обичаш понякога е плашещо, знам. Обаче кой е казал, че любовта трябва да е задължително физическа. Аз например все още съм влюбена в изгревите над Стара планина, които можеш да гледаш от повечето тераси в София сутрин. Все още чакам с нетърпение петък следобед, за да стегна раницата за някое пътешествие. Все още съм влюбена в простичката, качествена храна. Щастлива съм, че филийка хляб с добро масло (трябва да опитате новото органик масло на Lurpak) все още радва истински сетивата ми.

Книга, купена на старо за 2 лв. или пък съобщение до любима приятелка с текст: "Хайде да те водя на приключение с влак утре", все още са неща, които могат да усмихват сърцето ми. Искрено.

За да решите сложното уравнение с безброй неизвестни, наречено съдба, много е важно да заложите и някакви константни числа. За да сте горе-долу сигурни как ще върви решението на задачата. Добавете една трета любов, сложете в малки скоби любим човек, сложете в големи скоби добра идея за уикенда, умножете по хикс чар и игрек женска независимост и ще видите - радостта от живота ви отива! Сигурна съм!

(в материала има продуктово позициониране)