Автор
Woman.bg

Вълшебната връзка между децата и природата през обектива на един баща (Снимки)

Залисани в грижи и задачи, често пъти забравяме за истинската красота на живота, за непреходното очарование и възраждащата сила на природата. На онази колоритна вълшебница, която много пъти, в най-трудните моменти, се оказва нашият маяк и спасител.

Колко от нас могат да се похвалят с детство, прекарано в тичане и смях сред животните на село; в лудешки игри и гоненици сред малинаците на баба? Колкото и да сме, със сигурност никой не е забравил погледа на току-що пръкналото се на бял свят конче, едва изправило се на крачета, за да поеме с грация по пистата на живота. Или мостчето край извора, на което е обичал да посяда в компанията на най-верния си клепоух приятел; миговете, в които жадно заровил пръсти в тревата, е търсел заветната четирилистна детелинка. Неизброими са спомените на всеки, имал шанса и щастието да опознае и да се докосне отблизо до чудото и магията на природата.

View post on Instagram
 

Именно към нея, към живителната сила от съприкосновението с всичко онова, без което човечеството не би оцеляло, насочва обектива си Филип Хаумесер – баща на три деца и фотограф, влюбен в природата.

"И аз, и съпругата ми сме имали невероятно детство. И двамата сме израснали край ферми, разположени далеч от безумието на големия град. И двамата носим в сърцата си незабравими спомени от контакта си с нейните великолепни обитатели, с дърветата и цветята, с всичко онова, което вливаше в детството ни смисъл и красота", споделя Хаумесер пред BoredPanda.

Затова не е никак учудващо, че един ден, заедно с жена си, Филип решава да закупи малко стопанство от 10 акра и там да заживеят с цялата си челяд. И двамата вярват, че досегът на малките човечета до живителната сила на природата, ще ги научи да ценят всяка жива твар на земята, да уважават всяко живо същество на планетата, да виждат истинската красота с очите и сърцето си.

View post on Instagram
 

Четете още: Бебето и домашният любимец: Тези снимки ще ви разтопят