Автор
Woman.bg

Върнаха медала на Катрин Тасева, тя се разплака в ефир

Гимнастичката Катрин Тасева, която дари златния си медал и бухалките си за благотворителност, си ги получи обратно от анонимния дарител, който ги откупи преди месец. Всичко това стана в судиото на "120 минути", а водещият Светьо Иванов изненада истински спортистката, като я попита: "Ти сега можеш ли да си познаеш бухалките, които дари за благотворителност?". Тя потвърди, а той ѝ подаде две бухалки с въпроса - "Това ли са те?".

Катрин се просълзи, а Светльо Иванов обясни, че човекът, който ги е откупил за солидната сума от 10 хиляди лева, желае да остане анонимен, но иска да ѝ върне спортните отличия, за да ѝ покаже, че доборото се възнаграждава.

Катрин бе изключително трогната от жеста и видимо притеснена си сложи златния медал отново, а водещият завърши предаването с думите, че доброто е анонимно, защото то живее във всеки от нас. Доброто няма име.

Катрин Тасева, ти си пример за всички жени.

Вдъхновяваш ни, за което ти благодарим!

* Катрин продаде медала си в полза на Иван Тодоров, спортист с диагностициран тумор на десния крак, който се нуждаеше от 50 000 евро за лечение. В противен случай можеше да изгуби крака си. Към днешна дата сумата е събрана, а шансовете Ивван да не изгуби крака си са наистина големи.