Автор
Woman.bg

Ягодова диета за отслабване при спешни случаи

Преди да напишем и един ред от диетата с ягоди ще подчертаем, че сме твърдо против резките отслабвания. Но има случаи, в които вероятно искате бързо да се освободите от излишните течности, подутото и натежало тяло.

Освен да изгоните водата от тялото си и да изгорите ма-а-алко мазнини, за 5 дни диетуване реално не можете да направите друго. Имайте го предвид и не мислете, че сте отслабнали трайно, защото след също толкова дни нормално хранене ще си върнете изгубените 2-3 килограма.

Но както споменахме, „бързите диети” са супер ефикасни в спешни случаи, в които трябва да закопчаете онова копче на дънките, което упорито отказва да си отиде на мястото.

Избрахме да ви предложим диета с ягоди – в момента те са навсякъде на пазара, славят се като един от най-нискокалоричните плодове и са неустоимо вкусни и ароматни.



Като част от здравословен хранителен режим ягодите могат трайно да укрепят имунната система, ако се консумират достатъчно често.

Те са отлично антисептично и противовъзпалително средство и потискат развитието на грипните вируси.

Ако пък имате проблеми с отделителната система и бъбреците, се препоръчва да хапвате ягоди по възможност през цялата година.

Ягодите са естествени диуретици и това е може би основната причина да се дават като вариант за храна по време на отслабване.

Освен това имат положително въздействие на организми, страдащи от анемия.

И така, какво ще представлява 5-дневната ягодова диета:

- Започнете с един цял Ягодов ден. Хапнете около 1 килограм от плода, като си го разпределите на 4 порции от по 250 гр. Пийте течности като прясно изцедени сокове, чай и вода.

- През втория ден намалете ягодите на 800 гр. (4 порции от по 200 гр.) Добавят се към храната ви за деня не повече от 100 гр. бадеми, може и пакетче солетки. Бадемите много бързо засищат и са ви достатъчни няколко ядки, за да не чувствате глад. Отново пийте течности.

- Третият ден е същият като втория.

- През четвъртия намалете ягодите на 700 гр, а на обед (само на обед!) е позволено да хапнете 200 гр. риба или бяло пилешко месо.

- През последния ден от диета се хапват само ягоди, при това в неограничено количество. Пийте течности.

След това скачайте бързо в дънките!