Автор
Десислава Недева

Ягодова Луна: От любовта до омразата има само една крачка

На 5-ти юни, точно в 22:14 часа, ще настъпи т.нар. „Ягодова Луна“. Названието произлиза от времето от годината, в което се берат ягодите. Друго по-интересно събитие, което ще се случи по време на Пълнолунието и е свързано с астрономията, това е Лунното затъмнение от полусянката на Земята. То ще бъде видимо и от територията на България, като ще се изразява в леко посивяване на южната част на лунния диск.



Луната, която ще бъде в знака Стрелец по време на явлението, ще сключва точен квадрат с Марс в Риби, което ще създаде голяма доза импулсивност и ярост в отношенията ни с околните. Освен това тя ще бъде и в опозиция с Венера – не особено добро предзнаменования за любовния ни живот. Връзките, които почиват на стабилна основа ще преодолеят предизвикателния аспект със силата на търпението и безусловната любов. Въпреки трудностите, помнете, че това е просто тест, който поставя на изпитание вашата воля и искреността на чувствата ви.



За съжаление нестабилните връзки ще се разпаднат, разклатени от проява на нетърпение, сексуална неудовлетвореност и липса на самоконтрол. Благодарение на тези негативни влияния любовта може лесно да се превърне в омраза и да предизвика импулсивни действия и проява на враждебност.

Като всяко едно Пълнолуние, това също поставя фокуса върху дома, семейството и интимните отношения. Противоречията между нуждите и желанията ни, липсата на баланс между любовта и работата ще изсмукват енергията ни и ще внесат напрежение на вътрешно и външно ниво. Емоциите ни са в своя пик, а интуицията работи на пълни обороти, затова се възползвайте от силата на подсъзнанието и намерете правилния път за вас. Той ще ви отведе точно там, където трябва да бъдете в този момент. С повишената си сензитивност, ще надушвате проблемите от разстояние, което ще ви помогне да отстраните дисхармонията в отношенията си още в зародиш.



Поради изключително точния негативен аспект на Марс с Луната, емоциите ни ще бъдат доста разгорещени и лесно ще преминават границата да благоприличието. Гневът ще бъде насочен основно към интимния ни партньор, заради опозицията на Луната с Венера. Ще ни бъде по-трудно да показваме любовта си. Тя ще остане скрита зад чувството на раздразнение и недоволство от поведението на човека до нас. Възможно е да изпуснем нервите си и да спретнем най-грандиозния скандал, на който дори съседите ни ще се почувстват замесени в него. Не е добра идея и да таим гнева си точно сега, защото по време на следващата лунация (Новолунието в Рак на 21-ви юни) ще избухнем с още по-голяма сила и ярост. Ключът към успешното справяне с натрупания стрес е да контролираме неговото освобождаване. Опитайте се да не бъдете прекалено отбранителни или зли към хората, когато споделят своите чувства. Иска се кураж, за да се изправиш лице в лице с това, което те кара да бъдеш несигурен. Приемете го и погледнете философски към живота.



Опозицията на Луната с Венера носи риск от прекалено задоволяване на плътските желания, мързел, лакомия, любовни афери и разсипничество. Ще изисквате прекалено много от другия, а самите вие няма да сте способни да отдавате необходимите любов и внимание на своя партньор. Освен това ще се опитвате да заместите липсата на грижа и любов, за която копнеете, с прекаляване в храненето, пиенето, харченето. Компенсаторният механизъм винаги се включва, когато емоциите са водещи в нашето поведение. Физическото напрежение и стресът, който сте натрупали до този момент, могат да бъдат освободени по много ефективен и здравословен начин чрез спорт, танци, творчество и секс, разбира се.



За щастие, Пълнолунието се намира в съзвездието на Херкулес, което ще ни въоръжи с необходимите сила на духа, упоритост, непоколебимост в следването на целта, пламенност и силна страст.

Всяко Пълнолуние бележи най-подходящият период за освобождаване от зависимости, стари модели на поведение, които вече не ни служат, за да направим място за придобиването на нови умения и правилно отношение към настоящата реалност. Когато Луната се намира в знака Стрелец, тя маркира темите, над които е най-удачно да се съсредоточим, ако искаме да постигнем максимален резултата. Намерете тихо и удобно местенце у дома, съсредоточете се върху собствените си мисли и чувства и напишете на лист хартия всичко, което доброволно и осъзнато пускате от живота си да си отиде. Ето няколко примерни позитивни утвърждения, с които да започнете своя списък:

1. Премахвам всички съмнение, които имам, за да успея да постигна целите си.
2. Приемам само житейските философии, които кореспондират с истинската ми същност и ме водят по правилния път.
3. Не си поставям прекалено високи цели, а се стремя да имам реалистични очаквания към себе си и към другите.
4. Изпълнен съм с вдъхновение и амбиция да сбъдна мечтите си.


Допълнете ги със свои лични борби и гонене на демони, повярвайте, че можете да осъществите, всичко, което пожелаете и позволете на чудото да се случи. Без да контролирате всеки детайл от целия процес на сбъдване. Просто мечтайте.

Четете още: Таро прогноза за месец юни за всички зодии