Забравете за развода: 8 неща, които ще е принудена да прави Кейт, когато Уилям стане крал

Рано или късно Кейт Мидълтън ще трябва да се сбогува с живота си на обикновена херцогиня и да поеме новите си и още по-отговорни задължения като кралица. Или по-точно като кралица-консорт, след като принц Уилям бъде коронясан.

Въпреки че в очите на обществото тогава от онзи момент нататък тя ще остане равна на съпруга си, правилата в кралския двор са си правила, и тя ще трябва да се съобрази с новите предизвикателства. Да се запознаем с една малка, но значима част от тях:


Ще трябва да се кланя на Уилям

По време на всяка публична изява Кейт ще трябва да прави непрекъснати реверанси пред съпруга си, когато той стане крал, а тя - кралица-консорт.

Ще прекарва по-малко време с децата си


В ролята си на кралица-консорт Кейт Мидълтъ ще бъде длъжна да увеличи значително публичните си ангажименти, което ще намали чувствително времето й с децата. С други думи, тя ще бъде толкова заета с държавни дела, че няма да има почти никакво време за семейството си.


Няма да има право на развод


Независимо от разгногласията, които могат да възникнат между нея и Уилям, след като той поеме кралската корона, Кейт няма да може да се разведе с него. Разривът обаче би бил напълно законен, ако двамата решат да сложа край на брака си преди деня на коронацията.

Няма да дава интервюта

Според правилата кралицата-консорт е задължена да пази пълна дискретност и няма право да споделя каквото и да било пред медиите. Това обаче може да се промени, след като самата кралица Елизабет II участва и даде интервю в документален филм на сър Дейвид Атънбъроу.


Ще взима заплата на стойност 61 млн. долара

Спокойно, не става въпрос за месечна заплата, а за официалната издръжка на кралското семейство на година.

Ще вземе титлата "принцеса на Уелс"


Всъщност с тази титла, с която всички сме свикнали да наричаме покойната майка на Уилям и Хари - Даяна, Кейт ще се сдобие още в мига, когато принц Чарлз стане крал. Тогава автоматично неговият престолонаследник - в случая Уилям, ще стане принц на Уелс, а съпругата му - принцеса на Уелс.

Ще се сдобие с най-добра приятелка в лицето на личната си секретарка

Традицията повелява кралицата-консорт да споделя всичко най.съкровено не с най-близките си или пък с придворните, а само с един човек, и това е личната й секретарка.

Ще заживее в Бъкингамския дворец

Бъдат ли веднъж коронясани, Уилям и Кейт ще трябва да се установят в Бъкингамския дворец. Освен дом, той ще се превърне за тях в своеобразно работно място, където ще се състоят срещите им с видни личности от сферите на обществения, политически и културен живот.



Четете още: Меган натопи Кейт пред журналистка, а тя поведе нова жестока война!