Завинаги заглъхна един от най-големите гласове на нашето време Арета Франклин.

Кралицата на соул музиката си отиде на 76 години. Припомняме ви, че световните медии разкриха, че от началото на седмицата певицата е в критично състояние.

Твърдеше се, че в понеделник близките й дори са си взели последно сбогом с нея.


От няколко години тя се бори със сериозни здравословни проблеми. Миналото лято гласовитата дама дори отмени концерти по съвет на лекарите. Последната й поява на сцена бе на 2-и ноември 2017 г., когато взе участие в концерт, посветен на фондацията на Елтън Джон за борбата срещу СПИН.

„Ще продължа да записвам нови песни, но това ще е последната ми изява на сцена. Край“, сподели самата Арета в интервю по радиото. През целия си живот кралицата на соул музиката страда от проблеми с теглото, но днес няма и следа от десетките излишни килограми, които й придаваха характерния за нея чар. Освен това, тя се бори с алкохолизъм и пристрастеност към тютюна.

Франклин винаги е била силна жена, която обича да доказва възможностите си на сцената и не престана да го прави, дори и след като навърши 70 г. Преди време се появиха и слухове, че се бори с рака, но тя отрече да е истина, въпреки че двете й сестри и брат й си отидоха от коварната болест.