Автор
Woman.bg

Запознайте се с Аполо - най-красивият хибрид между тигър и лъв

Американският щат Южна Каролина има нещо много специално, с което е време да се похвали пред света, и това е 380-килограмовия хибрид между тигър и лъв на име Аполо. По мащаб, външност и свирепост великолепното създание може да бъде сравнено единствено с праисторическия саблезъб тигър, пише в. Daily mail.

Всъщност петгодишният хищник далеч не е толкова зъл, колкото на пръв поглед изглежда. Рожба на самец лъв и тигрица, Аполо е домашният любимец на Майк Холстън и Коуди Антъл. Стопаните му редовно го извеждат на разходка в Миртъл бийч в щата Южна Каролина.

View post on Instagram
 

За пръв път подобен хибрид се появява на бял свят в Индия през 19-и век, но такива като него могат да се отглеждат само в плен, тъй като в дивата природа лъвове и тигри живеят отделно и е невъзможно да се кръстосат помежду си по собствено желание.

Самите хибриди от своя страна също не могат да дават поколение.

View post on Instagram
 

Но да се върнем към Аполо. Красавецът е изключително рядък вид. Той и трите му братчета са родени през 2013 г. и са първите бели мелези, родени от баща бял лъв и майка тигрица.

Те обаче не са единствените мелези между лъв и тигър. Според Книгата на рекордите на Гинес неговият чичо – Херкулес, е най-голямата жива котка – кръстоска между лъв и тигър. Неговият дом също е в Миртъл бийч.

View post on Instagram
 

Гигантският хищникът тежи цели 410 кг и е с дължина 335 см. На ден приема около 10 кг телешко или пилешко месо.

Четете още: 11 животни, които скоро няма да обитават Земята